Након инаугурације остатак меса однели деци у Звечанску!

0

Сва храна која није потрошена на свечаном пријему поводом инаугурације председника Србије Александра Вучића донирана је Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици у Београду.

– Након што је величанствени пријем у Палати „Србија“ успешно завршен, храна која је преостала донирана је Звечанској. Да не буде забуне, не ради се ни о каквим остацима, већ о свежем месу и осталим намирницама које нису утрошене. Званицама је очигледно било много важније да разгледају уметничке поставке, слушају говор председника и честитају му него да једу и пију, тако да није ни било потребе да се припрема добар део намирница – започиње за „Ало!” причу наш добро обавештени извор близак организаторима овог скупа.

– Иако се у појединим медијима данима води хајка о томе су на пријему потрошене огромне количине хране и пића, све је то далеко од истине. Ми смо се максимално потрудили да госте дочекамо и да им покажемо какве све лепоте пружа наша прелепа држава. Додуше, ако је Србија по нечему специфична, то свакако јесте наша национална кухиња и производи који се не могу наћи у другим државама – објашњава наш извор и додаје да су страни званичници били одушевљени српским производима.

– Немала количина хране је остала нетакнута, зато смо одлучили да је донирамо центру у Звечанској и обрадујемо малишане који тамо бораве – наводи наш добро обавештени извор.

Подсећања ради, око 5.000 гостију окупило се у петак на свечаном пријему поводом инаугурације председника Србије Александра Вучића. Званице на пријему биле су многобројне – од високих државника из суседних, европских, али и неких далеких земаља, до јавних личности и обичних грађана.

Званице су обилазиле салоне који представљају различите крајеве Србије и биле су послужени храном и пићем који су специфични за те крајеве. У делу који представља јужну Србију понуђена им пиротска пеглана кобасица, а из Војводине сухомеснати производи и кнедле.

Док су слушали фрулаше у салону где је била представљена централна и западна Србија, или тамбураше у оном резервисаном за Војводину, званице су могле да пробају и мантије, суџук, сјенички сир, штрудле и кнедле, пиротску пеглану кобасицу и пиротски качкаваљ.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*