Након Јеремића, и Јанковић добио своје посланике у Скупштини?

0

Троје посланика „Доста је било“ (ЂБ) који су пре два дана напустили тај покрет и посланички клуб „јер се руководство само декларативно залаже за принципе демократије и транспарентности“, како „Ало!“ сазнаје прва су гарнитура новог посланичког клуба у Скупштини Србије који ће заправо припадати бившем заштитнику грађана и садашњем председничком кандидату Саши Јанковићу!

Према речима нашег извора, Соња Павловић, Александра Чабраја и Јован Јовановић су покрет напустили управо зато што њихов лидер није желео да подржи кандидатуру Јанковића.

– Саша Радуловић није хтео да стане уз Јанковића, о ово троје посланика је уверено да би то била једина исправна одлука. Они су, али и још неколико других чланова ЂБ-а, Јанковићу заправо све време и пружали подршку и промовисали га на друштвеним мрежама, а сад су одлучли да ураде нешто конкретно, да му помогну да има свој посланички клуб који би га промовисао – открива наш извор.

– Да би имали прави посланички клуб, потребна су има два посланика, па су тако полако почели да врбују посланике из ДС-а, али из самог ЂБ-а – каже наш извор.

Политички аналитичар Бранко Радун нимало није изненађен таквим развојем ситуације и каже да је уверен да ће тај посланички клуб доста значити Јанковићу.

-То што се дешава није нимало коректно, иако није противзаконито. Није фер да неко ко није ни био на изборима на такав начин на мала врата уђе у Скупштину и узима нечије посланике, без обзира на то чији су. Ти посланици су дошли јер су били на листи одређене странке, и ни они нису коректни. Нажалост, тај закон, који није добар и који доводи до трговине мандатима, донео је ДС. За Јанковића ће тај клуб бити значајан ако буде хтео да прави странку – каже Радун.

 

 

 

Aло

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*