Наметање нових санкција Русији освета због пораза Клинтонове

0

Наметање нових санкција Русији је губитничка реакција одлазеће америчке администрације на пораз њиховог кандидата у трци за Белу кућу, сматра бивши британски дипломата Питер Форд, који нове антируске мере САД описује као „детињасте, хировите и бесмислене“.

Форд је за РТ рекао да је увођење нових санкција Москви и одраз лицемерја јер се, како каже, САД све време мешају у ствари других земаља.

– Оно што ме заиста погађа јесте лицемерје у америчкој реакцији, која је толико детињаста, очигледно је ‘кисело грожђе’ у тој одлуци зато што је Kлинтон изгубила на изборима – каже Форд, коментаришући низ антируских санкција које је председник САД Барак Обама јуче објавио због оптужби за руско хаковање америчких институција и појединаца.

Форд, бивши британски амбасадор у Бахреину и Сирији који је последњих година постао гласан критичар британске политике према Сирији, сматра да су тврдње Вашингтона да се Москва меша у унутрашњу политику САД слабо аргументоване, а уз то долазе из земље која, каже он, има дугу историју уплитања у унутрашње ствари других земаља, наводи РТ.

Kао пример за то, Форд наводи референдум о изласку Британије из ЕУ, истичући да се „Америка сваке недеље меша у изборе и референдуме широм света“.

– Пре само пар месеци, Обама је дошао у Лондон и отворено се умешао у брегзитску заверу с Дејвидом Kамероном по очито унапред припремљеном сценарију – каже бивши британски дипломата.

Он наглашава да је запањујуће то што САД сада оптужују Русију, без доказа, и напомиње да, чак и да је Русија имала везе са хаковањима, открила је заверу Kлинтонове и њеног табора против Бернија Сандерса.

– Уместо да се баве сплеткарењима у Демократској партији, амерички медији су кренули стазом русофобије – закључује Форд, изразивши наду да је администрација новоизабраног председника Доналда Трампа спремна за нови почетак у односима САД и Русије и да ће „окренути страницу“.

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*