Напокон: Тачи ће одговарати за клање Срба!

0

Kосовски председник Хашим Тачи могао би да буде један од чланова бивше Ослободилачке војске Kосова оптужених пред Специјалним судом за злочине те терористичке организације на Kосову, који би требало да започне с радом у Хагу.

Ту информацију објавио је холандски лист Волкскрант, а вест је пренео Kоха диторе, који је навео да у свом првом јавном појављивању након постављења на функцију главни тужилац тог суда Дејвид Швендиман није казао ко су могући оптужени.

Холандски лист пише да су Тачи и његови сарадници већ дуго суочени са оптужбама за трговину органима и друге злочине.

Асоцијација лекара Нигерије оптужила је Рочасу Окорчу, милијардера и гувернера савезне државе Имо, да је организовао мрежу за трговину људским органима у Нигерији у сарадњи с Тачијем.

Српске власти су 1999. подигле другу оптужницу против Тачија због терористичких напада на путу Kосовска Митровица – Пећ у којима су 1996. убијена три, а рањена шесторица полицајаца. Србија је тада оснажила потерницу за Тачијем.

Српско тужилаштво је 2002. године против Чекуа, Тачија и Харадинаја поднело кривичну пријаву Хашком трибуналу због планирања, подстицања и извршења геноцида над српском заједницом у Покрајини. Тачи и Чеку оптужени су и за саучесништво у геноциду, спровођење терора, прогон становника Покрајине, због чега је с KиМ избегло најмање 237.820 Срба и неалбанаца.
Интермагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*