НАПРАВИО ЈЕ НАЈПОЗНАТИЈИ ФИЛМ О KРИСТИЈАНУ ГОЛУБОВИЋУ, а онда се замонашио (ВИДЕО)

0

Они су себе замишљали као велике звезде, које сам ја покушавао да пратим на другачији начин – рекао је Kнежевић, идејни творац филма „Видимо се у читуљи“

Отац Радмило нашао је свој мир у монашком животу у Хиландару на Светој гори, а некада је био новинар “Политике” и један од аутора култног филма деведесетих “Видимо се у читаљи”.
Александар Kнежевић, како му је право име, заједно је са Војиславом Туфегџићем направио филм који осликава српску стварност 90-их година 20. века, описујући животе разних мангупа који су постали криминалци, често не својом кривицом.

– Они су себе замишљали као велике звезде, које сам ја покушавао да пратим на другачији начин. Желео сам да упознам и криминалце и полицајце. Да то не буде стереотипно описивање људи који су у криминалу. Желео сам да објасним зашто се упуштају у такве ствари. Њих је занимало да постану славни – рекао је отац Радмило.

На веома занимљив начин у емисији “Агапе” говорио о свом одрастању, о стварању филма, као и о разлозима због којих је одлучио да се замонаши.

Телеграф

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*