Народни посланик и члан председништва Двери Радојичић: Обрадовић је уништио Двери!

2

Српски покрет Двери није приватна странка Бошка Обрадовића и клике послушника и интересџија, који су издали страначки програм и идеје и вредности, тврди народни посланик и члан председништва Двери Зоран Радојичић.

У писму члановима Двери, Радојичић истиче да се интересни лоби дуго ширио у покрету, освајао све више утицаја и уклањао свакога ко би му се супротставио, што је довело Двери на ивицу нестанка.

– Догађај који је алармирао на опасност која прети нашем Покрету је случај противправног искључења Срђана Нога из Двери. Сведок сам да се фалсификовао дисциплински поступак и да је унапред донета одлука о његовом политичком уклањању – наводи Радојичић у писму, наглашавајући да не подржава Нога персонално, „већ зато што је у праву, зато што брани идеје и политику Двери, а због чега је искључен из Двери“.

Радојичић је чланове Двери обавестио о генези проблема који је метастазирао у последњих годину дана.

– Срђан Ного је у врху Двери био предводник супротстављању криминалу и промени наше аутентичне политике. Лично сам био сведок да је Ного указивао на неправилности и да је захтевао одговорност и отклањање бројних лоших ствари. Он је та питања хтео да покрене и презентује на предстојећим изборима у Дверима и да Сабор реши све спорне ствари. То му није дозвољено монтираним дисциплинским поступком. Ного је поднео дисциплинске пријаве против одговорних за урушавање и криминализацију Двери. Ако су мислили да су његовим искључивањем решили проблем, варају се. И ја ћу поднети дисциплинске пријаве и надлежном органу, али и целом нашем чланству, јер истина мора изаћи на видело – тврди народни посланик Зоран Радојичић.

Он сматра да су чланови и гласачи Двери жртве преваре и издаје коју спроводи руководећа интересна каста. Тај став доказује конкретним примерима.

– Цео врх странке зна да је Марија Јањушевић масон. Припадност масонерији је неспојива са Дверима. Знамо и да се нудила СНС-у, да пређе код њих, али су је чак и они одбили. Сви знамо за њен историјат, од Владана Глишића до разних других околности које је компромитују. Многи знају и за Слободана Димовића и његове ставове који су супротни програмским актима Двери. Он се на седницама Председништва јавно залагао за признање независности Kосова. Ћутимо и на финансијске малверзације и озбиљан криминал у који смо увучени без нашег знања. Финансијери Двери се крију и од државе и од чланова и функционера странке. Један извештај се шаље унутрашњој структури, други држави, а трећи, онај стварни, познат је неколицини људи. Нико од нас не зна стварне токове новца, а бројни саборци су увучени у криминал или на правди Бога провлачени кроз блато у медијима и саслушавани у полицији. И нико за то не одговара. Нисам био упознат са финансијским токовима Двери, нити желим да се моје име доводи у везу са криминалом и крађом средстава из буџета, нити желим да ћутим о томе. Где је новац и ко је поткрадао и буџет државе и Двери? Морамо то истерати на чистац. О трошењу новца дискреционо је одлучивало пар људи, у првом реду Бошко Обрадовић, Слободан Димовић и Југослав Kипријановић. Са делом тог новца су куповани људи и стварана интересна каста у Дверима, која је и највећи канцер Двери – написао је Радојичић.

Димовић: Директор за мутне радње и продају Kосова

Поред кадровских решења и унутастраначке корупције, он је оспорио и улазак Двери у Савез за Србију.

– Ушли смо у Савез са онима који су одговорни за уништење државе, огроман криминал и издају, долазак СНС на власт, са онима који су нас покрали на изборима одржаним 2012. године и са којима немамо додирних програмских тачака. Та одлука је донета на превару, од стране Бошка Обрадовића и клике око њега. Улазак у Савез правдан је скорим изборима и одбраном Kосова и Метохије. Наводно је наш програм наметнут целом Савезу у толикој мери да се нигде не помиње ЕУ. Јасно је речено да неће бити Живковића и Тадића. Међутим, само пар месеци касније, цела прича је доживела колапс. Ефекте Савеза видели смо у Лучанима. Очекивања су била минимум 25 одсто, а надања преко 30 одсто. На изборима је Савез освојио нешто преко 9 одсто, за разлику од пре четири године, када су саме Двери имале скоро 12 одсто. Од 30 тачака споразума Савеза, добили смо некакав уговор са грађанима, где нема ничега из наше политике, осим општих места о слободи медија, избора и институција. Kосово и Метохија су склоњени у заборав, а Европска унија се повампирује. На мала врата у коалицију су нам убачени и Тадић и Живковић, прво кроз тзв. споразум са народом, а потом и кроз укрупњавање ДС-а. Уз веома неизвесне околности које су пред Савезом за Србију, постоји реална вероватноћа да ће се тај пројекат неславно завршити и имајући у виду да је Бошко Обрадовић, приликом уласка Двери у Савез, јавно рекао да ће у случају неуспеха Савеза поднети оставку, у тој околности треба тражити разлог уклањања Срђана Нога, како би интересна група у врху Двери избегла одговорност и остала на својим позицијама, задржавајући привилегије и финансијска средства која злоупотребама противправно присвајају – навео је Зоран Радојичић у писму члановима Двери.

Одбори Двери су у расулу, тврди он, администратори се постављају с врха, од око 4.000 чланова питање је да ли у раду странке учествује и њих 400, а најмање 40 одсто чланова Главног одбора су на плати у Дверима или су ту по неким рођачким, пријатељским или интересним линијама.

– Двери нису приватна странка Бошка Обрадовића, Слободана Димовића, Марије Јањушевић, Југослава Kипријановића и клике послушника и интересџија. Морамо да формирамо непристрасну комисију која би испитала све одлуке органа Двери и отклонила, те санкционисала фалсификате, затим испитала финансијске токове и одлучивала о свим дисциплинским пријавама против Нога, али и против Обрадовића, Kипријановића, Јањушевићеве, Димовића и свих других. Такође, потребни су нам избори у странци, прво сабори општинских и градских организација, а онда и изборни Сабор. Мишљења сам да ће нас истина ослободити. Двери су тамо где је идеја и политика која нас је окупила – закључио је Радојичић.

Наводи из његовог писма нису изненадили истакнутије бивше и актуелне чланове Двери. Бивши су потврдили чињенице које је изнео Радојичић, истичући да су због тога, за разлику од њега, напустили Двери. Акутелни дверјани, посебно припадници Обрадовићеве клике, на друштвеним мрежама одмах су покренули кампању против аутора писма.

– Убеђена сам да је циљ оваквог обраћања покушај урушења организације и да ће режимски медији сасвим сигурно делити пођеднаку забринутост са аутором овог дописа и својски се трудити да се у Србији све чешће чује прича о томе како је „идеја изневерена“ и како је потребно да дође до катарзе у којој ће се родити те нове, чисте и неукаљане Двери. Резигнирана сам писмом народног посланика Зорана Радојичића, који већ неколико година прима посланичку плату захваљујући раду свих нас, а при том ја заиста не видим шта нам је конкретно за узврат икада добро вратио. Не памтим да је обишао неки локални одбор, не памтим да је имао запажено излагање у републичкој Скупштини нити у реализацији активности Покрета. Такође, не знам ни из једне приче, нити личног искуста да је позвао било кога од чланова Главног одбора да нас пита како смо, како истрајавамо и треба ли нам било каква врста помоћи – написала је Сања Kондић, чланица ГО Двери и криминогеног тима Слободана Димовића задуженог за финансијске малверзације.

По налогу Бошка Обрадовића, а у организацији Димовића, на име Сањиног супруга Драгана Kондића 7. априла 2017. регистрована је фирма „Дракон“. Фирма је угашена 15. маја 2018, а у међувремену су Двери на њен рачун уплатиле укупно 3.206.940 динара. Према тврдњама извора из Двери, после сваке уплате, Драган Kондић је подизао новац са рачуна, задржавао договорени проценат и остатак, преко супруге Сање, слао Димовићу, тада директору странке. По том моделу Обрадовић је криминализовао Двери.

После свега, Обрадовић има подршку корумпиране дверјанске клике, политичког и пословног савезника Драгана Ђиласа и државних истражних органа, који су прикупили све податке о спорним финансијским авантурама групе из врха Двери, али ништа не предузимају, јер су им кориснији док на слободи имитирају опозицију. С друге стране налазе се Радојичић, Ного и већина чланства Двери. Ако је Радојичић у праву, кад каже да истина ослобађа, за Двери не би било лоше да истина некога и затвори, посебно припаднике Обрадовићеве касте.

predragpopovic.wordpress.com

 

Дисциплинске пријаве које је Срђан Ного поднео против Бошка Обрадовића, Марије Јањушевић и Слободана Димовића

2 КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*