НАСА вечерас саопштава важно откриће о егзопланетама

0

Америчка свемирска агенција НАСА најавила је за данас конференцију за новинаре, на којој ће представити важно откриће у вези с планетама изван Сунчевог система, такозваних егзопланета. То би могла да буде највећа вест о потенцијално настањивим вансоларним планетама које круже око других звезда откако је прошле године објављено да једна таква постоји у систему нашег најближег стеларног комшије, звезде Проксима Кентаури.

Конференција је заказана за данас у 19 часова по нашем времену. Истраживање ће бити објављено у часопису „Нејчер”. Новинари који су имали увид, али не смеју да откривају детаље јер је вест под ембаргом до почетка конференције, кажу само да у открићу има материјала за многа будућа филмска остварења из области научне фантастике.

На важност открића указује и податак да ће конференцији присуствовати велика имена из области астрономије попут Саре Сигер са Масачусетског технолошког института (МИТ) и Мајкла Гилона са Универзитета у Лијежу.

Јавност ће моћи да поставља питања на „Твитеру” путем хаштага #AskNasa. Два сата касније на форуму „Редит” почиње дискусија са научницима у реалном времену.

ПОЛИТИКА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*