Наставља се притисак Александра Вучића: Контролише РЕМ и све остале државне институције!

0

„Адрија медија група“ (АМГ) и њен председник Александар Родић били су принуђени да Првом основном тужилаштву у Београду поднесу кривичну пријаву против бившег председника Савета Регулаторне агенције за електронске медије (РЕМ) Горана Караџића и још пет чланова због сумње да су несавесним радом у служби омогућили телевизијама с националном фреквенцијом Пинк и Хепи да воде бруталну кампању и медијски линч против наше компаније и њеног власника.

Наиме, наведени чланови РЕМ нису реаговали на бруталну кампању коју је Телевизија Пинк водила и у новембру 2015. па све до јануара 2016, као ни на ову најновију хајку, која се води протеклих недеља. Све то указује да актуелни председник Србије Александар Вучић држи под својом контролом и сам РЕМ, као и све државне институције.

У време прве кампање против наше компаније 2015. и 2016. године „Адрија медија група“ поднела је укупно седам пријава због медијског линча, али уместо адекватне реакције, РЕМ је тада одлучио да ТВ Пинк и Студију Б само усмено укаже да медији не смеју да се злоупотребљавају, чиме су им практично дали дозволу да наставе с грубим кршењем закона!

– Усмено указивање није једна од мера коју Закон о електронским медијима предвиђа, па ни овде наведени тадашњи председник и чланови РЕМ нису смели да је изрекну у ситуацији кад су утврдили да су телевизије Пинк и Студио Б прекршиле закон – наводи се у кривичној пријави АМГ која је поднета.
Због нове медијске хајке и линча, као и свега претходно наведеног, „Адрија медија група“ је поново доставила пријаве РЕМ против телевизија Пинк и Хепи, на којима се данима на најбруталнији начин урушава углед Александра Родића и свих запослених у његовој компанији.

– У више емисија „Ћирилица“ на ТВ Хепи, као и у многим форматима ТВ Пинк, који су предложени као докази уз пријаву, Александар Родић је означен као криминалац, а дневне новине Курир као рекеташки дневни лист. Емисије које су побројане у пријави очигледно нису имале за циљ да информишу јавност, већ искључиво да се бескрајним понављањем неистинитих информација Александру Родићу повреди част, углед и људско достојанство, уз кршење претпоставке невиности, а компанији брутално наруши пословни углед. Притом, ни на један начин Телевизија Пинк није омогућила подносиоцу пријаве да се изјасни о тешким оптужбама, већ је, напротив, уживо у програму суђено и пресуђено.
У новој пријави поднетој РЕМ компанија захтева да ово независно тело у складу са својим овлашћењима хитно закаже ванредну седницу Савета како би се овим телевизијама изрекле одговарајуће мере због злоупотребе националних фреквенција.

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*