Настављено суђење Оливеру Ивановићу: Очекујем ослобађајућу пресуду

0

У Основном суду у северном делу Косовске Митровице данас је настављено суђење у поновљеном поступку против лидера Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ Оливера Ивановића

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – У Основном суду у северном делу Косовске Митровице данас је настављено суђење у поновљеном поступку против лидера Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ Оливера Ивановића, који се брани са слободе.

Трочлано међународно судско веће почело је са поновним испитивањем централног сведока тужилаштва Исе Мустафе, који је у првостепеном поступку повезао Ивановића са убиством групе Албанаца у јужном делу Косовске Митровице током сукоба на Косову и Метохији.

Ивановић је у првостепеном поступку осуђен на девет година затвора за ратни злочин током 1999. године у Косовској Митровици, да би након жалбе његових бранилаца, Апелациони суда у Приштини поништио пресуду и суђење вратио на почетак.

После одлуке Апелационог суда, Ивановићу је омогућено да буде у кућном притвору, а потом да се у наставку суђења брани са слободе.

Пред почетак суђења, Ивановић је казао да рекао да овај део процеса протекне много брже него претходни, да неће бити мучан као онај раније и да на крају очекује правичну и праведну пресуду, пренео је РТС.

„Са поменутим злочинима немам никакве везе“, истакао је Ивановић и навео да очекује ослобађајућу пресуду.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*