Наташа Нинковић на комеморацији: „Путуј војводо наш, путуј с миром“

0

Говор српске глумице открио какав је био покојни глумац

Kомеморација великом српском глумцу Небојши Глоговцу почела је у 11 часова у Југословенском драмском позоришту, а када је на позорницу изашла глумица Наташа Нинковић и велика пријатељица покојног глумца, нико није могао да обузда емоције. Њене речи ођекивале су Југословенским драмским позориштем.

– Драги наш Небојша – започела је Наташа, а онда се расплакала. Kада је успела да се сабере, натсавила је:

– Од првог тренутка на нашој класи се није постављало питања да ли си ти она прави, да ли си ти онај предодређени. Било је само питање колико далеко и колико високо ћеш моћи да одеш. Сведоци смо да си својим талентом, брзином, истином коју си носио у себи, додирнуо сама небеса. Да си простор око себе чинио интимнијим, дубљим, смисленијим и да смо били привилеговани. Никада нисмо ни сањали да ће све то бити овако кратко. Kада се осврнемо шта си нам све оставио иза себе у аманет, помисли човек то је превише, несагледиво је, немерљиво…А када помислимо колико још суза, загрљаја нас лишаваш својим одласком имамо право да кажемо: „Није фер, прерано је. Неправедно. Болно.“ – рекла је Наташа и једва успевала да обузда емоције, а онда наставила:

– Свакако пребрзо је друже мој. Показао си нам како се изгара за истину, како се иде до краја. Kако се презире лаж. Kако ствари треба називати правим именима. Показао си нам како се може бити чувар традиције, а опет бити гладан за новим, другачијим. Показао си нам како се може бити директан и оштар. Једном речју свој свашта имамо да кажемо, али упозорава нас твоја мера доброг укуса, тако да, као што видиш, добро се дружим друже мој. Иако би ти сада скупио оне твоје очи и рекао:“Можеш ти то боље Нале“. Али ја се сада нећу увредити, као обично, него ћу ти рећи: „Путуј војводо наш, путуј с миром. Ти си своје снове сањао попут детета. Глги можда је свет још увек чаробан и леп, али песма у нама никада више неће бити иста. Воле те твоји…

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*