НАТО на страни фашистичких официра против Русије

0

Званична представница МИП-а Русије Марија Захарова позвала је јавност да прекине покушаје НАТО-а да ревидира историју. Она је тако одреаговала на објављени видео-снимак на Твитеру Северноатлантске алијансе о борцима против совјетске власти у Балтику.

„Не будите равнодушни, то је фалсификовање историје коју намерно шири НАТО са циљем поткопавања резултата Нирнбершког процеса. И то мора да се спречи! Ако је данас Бандера херој, ’шумска браћа‘ — партизани који спасавају Балтик, шта ће бити сутра?“, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.

Подсетимо, Степан Бандера био је контраверзни украјински политичар и националиста који је основао Организацију украјинских националиста (ОУН), а убијен је 1959. године у Минхену.

Представница МИП-а је подсетила да су „шумска браћа“ организација у којој су се налазили официри СС-а, од чијих диверзија су страдале хиљаде цивила. Захарова је подсетила да су организацију до средине ’50-их година помагале западне специјалне службе, што НАТО добро зна.

Јуче је НАТО објавио снимак о такозваној „шумској браћи“ која су се борили против совјетских власти у Балтику ’40-их и ’50-их година, назвавши их борцима против „совјетске окупације“. Видео-снимак говори о 50.000 становника прибалтичких република који су водили борбу против совјетске власти након Другог светског рата.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*