Нећемо нудити једино лажна обећања

0

Услов да се крене у решавање проблема јесте да их сагледамо, а идеја водиља у приступу проблемима биће – „ако ја не знам, знам ко зна”

Лик Љубише Прелетачевића створио је платформу с које можемо да се чујемо и да се боримо за праве ствари, хвала Чики! На овај начин Лука Максимовић, први на листи „Љубиша Прелетачевић Бели – Зато што волимо Беловград”, десетак дана пред излазак на биралишта у Београду говори о прошлогодишњој изборној трци, када је на председничким изборима заузео трећу позицију.

Сада наступа без подршке покрета „Само јако”. Oни су, каже, дошли до раскрснице – да ли да изађу у јавност са саопштењем како су се добро забавили, или да уђу у договор с опозицијом по моделу „реалне политике” и „квотица”. „Којим год путем да се кренуло, била би то издаја основних начела с којим смо ушли у ову причу. Немање идеје, велика међусобна нетрпељивост пред саме београдске изборе и жеља да се на њих иде у истом персоналном саставу као у Младеновцу, био је главни разлог разлаза”, објашњава Максимовић.

Kако ћете сада приступити проблемима Београђана?

Мислим да је у Београду свима јасно да је „враг однео шалу”. Овим изборима и ономе што следи приступамо максимално озбиљно. Једино што сигурно нећемо понудити грађанима су лажна обећања. Вођење града зависи од реалног стања ствари, с којим јавност још није до краја упозната. Знамо да је неопходно пресећи цурење новца у приватне џепове и зауставити давање у бесцење ресурса града. Идеја водиља биће – „ако ја не знам, знам ко зна”.

С којим конкретним идејама излазите на изборе?

Неке од идеја везане су за ревитализацију културе, транспарентни систем трошења градских средстава, алтернативне врсте превоза, бесплатни интернет на градском нивоу… Основа наше политике је брига за људе, а ту спадају финансијска помоћ новим родитељима, као и пројекат дом и храна за све.

Рекли сте да је немогућа било каква коалиција са свим „политичким субјектима активним до данас”…

Нема ни предизборне ни постизборне коалиције зато што су сви тренутни актери, заправо, интересне групе, без икакве идеје. Ако од нас буде зависило формирање градске власти, постоје три сценарија: да Вучић с опозицијом направи већину, да се распишу нови избори или да неко одлучи да подржи нашу мањинску опцију. Ако се деси ово последње, спремни смо на то.

Чују се и тврдње да сте играч напредњака. Како то коментаришете?

Српски народ више воли теорију завере него ’леба да једе. Довољно је да опозиција пусти неку бубу и народ има чему да се радује и да прича. О томе говоре и последња дешавања у покушају да нам се обори листа.

Ана Вуковић

Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*