НЕKАДАШЊИ ЛИДЕРИ ДС ПОДРЖАЛИ АЛБАНЦЕ ИЗ ПРЕШЕВА

1

Председник Србије Александар Вучић осврнуо се прекјуче на опозиционе лидере који су удружени са председником општине Прешево хистерисали због надлетања авиона изнад Прешева, што је био део војног тренинга.

– Замерају што наш „орао“ лети изнад нашег неба. Замерају што је Ђурић уопште ишао у Митровицу, а не ваља ни кад никог нема доле – прокоментарисао је председник Србије Александар Вучић примедбе и критике које му упућују ових дана споља, али и политички противници у Србији.

Претходног дана лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић, као одлазећи лидер ДС-а Драган Шутановац, удружени са председником општине Прешево Шћипримом Арифијем напали су министра одбране Александра Вулина и Војску Србије због надлетања авиона изнад Прешева.

– Све је то део јединствене Вучићеве стратегије бесомучног лагања и навежбавања политике примитивног насилништва у вези са Kосовом, с једним циљем да се замагли и сакрије оно што ће Вучић и ова власт морати да испоставе као решење за Kосово, које су и пре него што су дошли на власт обећали својим међународним саговорницима – рекао је Тадић.

И Шутановац је говорио у сличном тону

– Борбени авиони у ниском лету изнад Прешева! Чему? Kоја је сврха? Да се заплаше грађани Прешева? Да се забрине Тачи? Да се подигну међунационалне тензије и на југу Србије? – написао је Шутановац.

На свом Фејсбуку је о прелету авиона изнад Прешева писао председник општине Шћиприм Арифи, који је рекао да је бука авиона изазвала страх и узнемиреност код мештана.

– С дубоким огорчењем сматрамо да такве акције доприносе несигурности и анксиозности код Албанаца Прешевске долине. Позивам релевантне централне институције да не злоупотребљавају просторе наше општине за демонстрацију снаге као реакцију на политичке догађаје који су се десили раније – написао је Арифи.

А

1 КОМЕНТАР

  1. Jel to ovaj Arifi reče da je njegov predsednik u Albaniji. Pa što mu onda smeta kada avioni lete u Srbiji??? Nisu naši avioni leteli nebom Albanije, već Srbije. A za ovu dvojicu (ukoliko su ove njihove izjave tačne) nemam reči. Povraća mi se samo i sem mučnine ništa drugo, prema njima ne osećam. Jadni su i amoralni. BTW, ni ja nisam simpatizer SNS-a, ni AV-a, ali ne mogu ostati slep prema neobjašnjivom tolerisanju Evrope prema ne korektnom ponašanju šiptara, posebno u vezi formiranja srpskih opština na Kosmetu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*