Неле Kарајлић: Зашто не бих снимао филм о Радовану Kараџићу

0

„Не бих да снимам филм са јунацима из деведесетих. Превише сам их се нагледао на телевизији, да би их још гледао на филмском платну“

Један од апсурда тензија и односа у Босни и Херцеговини је што се стално поставља питање хипотетичког референдума о независности Републике Српске, док се не поставља питање шта заправо жели „остатак“ Босне и Херцеговине.

Доктор Неле Kарајлић, рецимо, каже да би пре расписао референдум у Федерацији БиХ, него у референдум о независности у Републици Српској.

Питање на том референдуму у Федерацији, каже он, гласило би да ли они желе да живе са Србима или не.

„Они нису начисто шта хоће“, рекао је Неле у интервјуу за „Новости“.

„Говоре о мултиетничости, а нема Србина који се вратио у Сарајево. Отуда и оне комичне ситуације да Председништво БиХ једно договори на састанку, па се онда један члан исправља пред новинарима и говори нешто сасвим супротно. Да није био исти такав случај око Kутиљеровог плана, када је Изетбеговић по повратку у Сарајево, рекао да не важи његов потпис, и тако задавио последњу наду да ће Босна проћи без рата, помислио бих да је то случајност. Овако, изгледа да је у питању систем. Стога, неопходан је референдум у Федерацији са питањем – хоћемо ли постати озбиљни, или ћемо се још мало зајебавати“, рекао је Неле.

А када је реч о „ликовим и догађајима из деведесетих“, Неле је на питање у ком жанру би режирао филм о Радовану Kараџићу, односно др Дабићу, рекао:

„Не бих да снимам филм са јунацима из деведесетих. Превише сам их се нагледао на телевизији, да би их још гледао на филмском платну“.

 

 

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*