Нељуди у Крагујевцу: Чистачицу пред пензијом прогласили технолошким вишком!

Руководство Градских тржница у Крагујевцу прогласило је Светлану Миленковић, сиромашну радницу са хендикепом, која живи сама, технолошким вишком.

0

Миленковићевој недостаје девет месеци радног ангажмана до стицања услова за накнаду за незапослене у трајању од две године, након чега би остварила заправо на пензионисање. Али, пошто је сада проглашена за вишак, од Нове године ће остати без посла и икаквих примања, саопштио је Савез самосталних синдиката Србије у Крагујевцу.

Како се додаје у саопштењу, молба да је задрже на послу још девет месеци, након 13 година рада на пословима хигијене у Градским тржницама, није услишена.

Тако ће ова радница остати и без могућности да се запосли у шездесетим годинама, и мораће да чека до септембра 2019. године, да оствари право на пензионисање.

– Иако су постојала и друга решења, пословодство Градских тржница је изабрало оно најлакше: отпуштање усамљене и незаштићене припаднице ромског народа. Позивамо јавност, власт у граду Крагујевцу, министра за рад, запошљавање и социјална питања, као и чланове ромских организација да дигну глас против ове својеврсне дискриминације – истиче се у саопштењу крагујевачког Самосталног синдиката.

Данас

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*