„NEMA PAZI, SAMO GAZI“ – zabava srpskih tinejdžera sa FATALNIM POSLEDICAMA – takmiče se ko će da proguta više ekstazija

0

Sredinom maja velika akcija MUP-a skrenula je pažnju na to da i u školskim dvorištima radi veliki broj dilera.

Problem je i što dilera ima i među đacima osnovnih i srednjih škola, a psiholog Radmila Grujičić kaže:

– Najveći motiv je pozicioniranje u društvu. Dete želi da se dokaže da je slobodnije od ostalih, da sme šta drugi ne smeju i da je prešlo dozvoljene granice, što je tipično za taj uzrast – dodaje Grujičićeva.

Prema svedočenju reportera „Alo!“ sa terena, užasavajuća činjenica je da većina mladih, koji konzumiraju opijate, odmah posle buđenja „srolaju džoint i tako im počinje dan.

Ako im tako počinje dan, ko zna kako im izgledaju „zabave“…

Serija tragedija

17. jun – Satima ležao ispred splava

Beograđanin Jovan Paunović (17) preminuo je u nedelju uveče na Vojnomedicinskoj akademiji nekoliko sati nakon što je pronađen kako ispred jednog beogradskog splava leži u bunilu i grči se u užasnim bolovima jer je u sebe uneo smrtonosnu količinu droge ekstazi.

Nesrećni mladić preminuo je u najvećim mukama u bolnici nakon što je gotovo tri sata ležao na ulici ispred splava gde su ga prijatelji ostavili, a prolaznici pokušavali da mu pomognu čekajući Hitnu pomoć i policiju.

20. jun – „Nema pazi, samo gazi“

Sredinom nedelje u Bačkoj Palanci preminuo je tinejdžer Nemanja Šafarik (18), a njegovo telo u stanu u Gundulićevoj ulici pronašao je otac. Policija iz Bačke Palanke je izvršila uviđaj, a nezvanično se saznaje da je smrt nastupila usled predoziranja.

Po nalogu tužioca, telo je preneto na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, gde je urađena obdukcija.

Nema nikakvih tragova nasilja. Po nalogu Tužilaštva, urađene su sve toksikološke analize zbog sumnje da se mladić predozirao. Inače, mladić je po celom telu bio istetoviran, a jedna od tetovaža glasi „Nema nazad, samo napred. Nema pazi, samo gazi“.

24. jun – Umrla u stanu druga

Marija M. (17) iz Kragujevca, učenica Politehničke škole, preminula je kada je sa starijim bratom bila kod druga u naselju Šumarice, gde je, kako se sumnja, unela smrtonosnu dozu.

Prema prvim rezultatima istrage, koji još uvek nisu potvrđeni, jer se čekaju rezultati obdukcije, sumnja se da je devojčica preminula od prevelike doze neke od narkotičkih supstanci.

Šta je ona tokom kobne noći konzumirala i kakve su okolnosti dovele do pronalaženja njenog beživotnog tela u stanu kod druga njenog brata, za sada se ne zna. Konačni nalaz daće patolozi i toksikološka analiza.

 

blic

POSTAVI ODGOVOR

*