Немачка: Ћерка европског званичника силована и убијена, ухапшен мигрант из Авганистана

0

Тинејџер из Авганистана (17) ухапшен је јуче због силовања и убиства деветанестогодишње Марије Ладенбургер средином окробра у немачком граду Фрајбургу. Немачки медији пишу да је жртва ћерка је високо рангираног европског званичника и друга девојка у том граду која је брутално убијена и силована током последња два месеца.

 

Тело Марије Ладенбургер пронађено је у граду Фрајбург, близу границе са Швајцарском средином октобра. Марија (19), студенткиња медицине, силована је, а потом удављена, након чега је њено тело бачено у реку Драјзам.

– Деветанестогодишња студенткиња враћала се са журке око пола три ујутру. Kао и обично, кући је ишла бициклом. Девојка је била жртва напада и сексуалног насиља – саопштио је Давид Милер из немачке полиције.

На месту злочина пронађена је дуга мушка црна длака делимично офарбана у плаво и црни шал који је Марија носила те ноћи. Трагови ДНK који су пронађени на њеној коси и шалу нису се поклапали ни са једним који немачка полиција има у својој бази. Тада су истражитељи прегледали надзорне камере у околини места где је пронађено њено тело, пише Дејли мејл.

На снимцима надзорних камера из трамваја, полиција је запазила мигранта за ког је наведено да „има јако специфичну фризуру и дугу косу делимично офарбану у плаво“.

Медији у Немачкој пишу да је несрећна девојка била ћерка високог европског званичника Kлеменса Ладенбургера, помоћника генералног директора правне службе Европске комисије.

Тинејџер из Авганистана приведен је у петак, након чега је признао убиство, а суђење би требало да почне почетком следеће године, пишу немачки медији.

Полиција тренутно покушава да утврди да ли је мигрант који је признао убиство, одговоран за убиство још једне девојке. Реч је Kаролин Г. (27) која је силована, а потом убијена док је џогирала недалеко од града. На месту злочина није било ДНK трагова.

У Немачкој број криминалних дела миграната сваког дана је у порасту, због чега упркос напорима Ангеле Меркел да настави са политиком отворених врата, све већи број Немаца отворено се противи доласку мигранта.

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*