Немачка десница све јача: Хитно зауставити миграције!

0

Ексклузивно за Нову борбу, потпредседник Алтернативе за Немачку (АфД) Маркус Фронмајер оштро одбацује тврдње Англе Меркел да ће Немачка остати иста са мигрантима.

Прошло је годину дана откако је немачка влада на челу са канцеларком Ангелом Меркел покренула акцију којом је подржан улазак миграната у ту земљу, а сама Меркелова је јуче изјавила тим поводом за „Зидојче цајтунг“ (СЗ) да мигранти неће изменити Немачку.

Један од најтиражнијих листова у Немачкој „Зидојче цајтунг“ објавио је интервју са Агелом Меркел, у коме је она изјавила да је њена парола „Можемо ми то“ остала „прави мотив за овај задатак“.

Таква изјава је наишла на опречна мишљења у Немачкој, поготову ако се зна да су прошле године, неколико дана након што је први пут употребљена таква парола, Меркелова и ондашњи аустријски канцелар, одлучили да отворе врата за мигранте који су се налазили у Мађарској.

Поред тога, Меркелова је истакла да ће „Немачка остати Немачка са свим оним што волимо“.

У ексклузивној изјави за Нову борбу, потпредседник све јаче десничарске опозиционе Алтернативе за Немачку (АфД) Маркус Фронмајер оцењује да је таква изјава немачке канцеларке ништа друго до део предизборне кампање.

„Немачка се већ у многоме променила током масовних миграција у 2015. и 2016. години. Масовна силовања у Kелну за новогодишњу ноћ или појава тероризма у Немачкој су потпуно нова искуства за све нас“, рекао је Фронмајер за наш портал.

Он истиче да узнемирујући развој ситуације неће престати док миграциона политика у Немачкој не буде поново под контролом.

„Да не помињем екстремно велика издвајања за смештај и снабдевање потребштинама свих тражиоца азила, проблем дечијих бракова и пораст стопе криминала. Све те појаве сметају Немцима и могу да наруше социјалну хармонију. Ми желимо да зауставимо масовне миграције и да почнемо сместа са репатријацијом(повратком у домовину) илегалнних миграната. Тада ће наша земља заиста остати иста“, закључио је Фронмајер.

Подесћања ради, у Немачку је за годину дана ушло више од милион миграната са Блиског Истока и из северне Африке.

 

 

Новаборба

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*