Немачка: Евакуисано 80.000 људи због терористичке претње

0

Полиција евакуише посетиоце фестивала „Rock am Ring“ у Нирбургу због саопштења о опасности од тероризма, саопштили су организатори фестивала на друштвеној мрежи Фејсбук.

„Због терористичке претње полиција је препоручила да се прекине фестивал. Позивамо посетиоце да напусте место одржавања фестивала“, наведено је у саопштењу.

Организатори су, такође, саопштили да ће информисати посетиоце о даљем развоју догађаја посредством друштвених мрежа и радија.

„Надамо се да ће се фестивал сутра наставити. Хвала за сарадњу“, наведено је у саопштењу.

Локална полицијска управа води истрагу након сигнала о терористичкој претњи.

„Организатор ’Роцк ам Ринг’ је у тесној координацији са снагама безбедности данас завршио фестивал пре времена. Разлог за то су конкретни сигнали који нису искључивали могућу терористичку претњу. У овом тренутку води се појачана истрага“, саопштила је полиција не прецизирајући шта је конкретан разлог за евакуацију 80.000 људи.

На фестивалу учествују познате рок групе „Рамштајн“ и „Симпл плен“, као и певач манчестерске групе „Оејзис“ Лијам Галагер који је организовао соло концерт у знак подршке породицама жртава терористичког напада који се догодио 22. маја у Манчестеру.

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*