Немачки глумац и режисер Тил Швајгер: Руси су нам по менталитету ближи од Американаца

0

„РУСИ СУ ВЕРНИ ПРИЈАТЕЉИ, СА ЊИМА МОРАМО ГРАДИТИ ОДНОСЕ БЕЗ ОБЗИРА НА КРИМ“

„Седам година сам живео у Сједињеним Државама и знам шта говорим. Много шта је тамо површно и личи на шоу. За седам година сам стекао само два пријатеља, још се испоставило да је један од њих – Британац“
„Колико је ратова после Другог светског рата распалила Русија, а колико САД? Ко је у овоме свету истински агресор? Нико није позивао на увођење санкција када су САД упале у Ирак, а резултат тог упада је дестабилизација целог Блиског Истока. Америка је у тим стварима на првом месту, а све невоље од тога сустижу нас“
„У Русији имам пријатеље који страдају од конфликта и санкција. Сматрам да је неправедно што америчка економија извлачи корист од санкција које смо ми увели руским фирмама. Политика Немачке је превише оријентисана на интересе САД“
ФАКТИ: Има ли Србија глумца или режисера који слично гледа на САД и Американце? Који оволико критички процењује стање духова у САД и њихову политику? Можемо ли ми Срби за себе ишта добро учинити са оволико идолопоклонства према свему америчком? А и са садашњим клечањем пред Швајгеровом земљом…
НЕМАЧКИ глумац и режисер Тил Швајгер упоредио је Американце и Русе и дао предност – Русима.

У интервјуу листу Рхеинисцхе Пост, прво је – из немачког угла – указао на разлике у њиховом менталитету:

„Руски менталитет нама је много ближи него амерички. У Сједињеним Државама много шта је површно и личи понајвише на шоу. А Руси су верни пријатељи. Ми са њима морамо градити добре односе, без обзира на Крим и повреде међународног права“.

Швајгер је у истом интервјуу открио да ће за који дан, на националним парламентарним изборима, гласати за Слободну демократску партију Немачке. И објаснио да ће то учинити због једне од последњих изјава њеног председника Кристијана Линднера:

„Он је изјавио да питање Крима морамо оставити по страни ако желимо да побољшамо односе са Русијом. Према његовим речима, добри односи са Русијом су у нашем интересу. А антируске санкције само опслужују економске интересе Сједињених Држава. Мени се свидело што је то неко коначно рекао гласно и јавно“.

Швајгер је, са своје стране, одмах на исту тему придодао:

„Иако Русија крши међународно право, ми са њом морамо имати дијалог. Доналд Трамп твори незамисливе ствари а сви и даље, упркос томе, говоре о важности односа са САД. Време је да почнемо да водимо реалну политику у односима са Русијом. То је заиста у нашем интересу. Нама је руски менталитет уистину ближи. Седам година сам живео у Сједињеним Државама и знам шта говорим. Много шта је тамо површно и личи на шоу. За седам година сам стекао само два пријатеља, још се испоставило да је један од њих – Британац“.

У наставку је додатно разјаснио своју позицију:

„Историја културе, питања преданости и пријатељства јако су укорењена у многим Русима. Уосталом, колико је ратова после Другог светског рата распалила Русија, а колико САД? Ко од њих има више војних база? Ко је у овоме свету истински агресор? Нико није позивао на увођење санкција када су САД упале у Ирак, а резултат тог упада је дестабилизација целог Блиског Истока. Америка је у тим стварима на првом месту, а све невоље од тога сустижу нас“.

Швајгер је посебно нагласио да све што је рекао нема никакве везе са тиме што је он популаран у Русији:

„У Русији имам пријатеље који страдају од конфликта и санкција. Сматрам да је неправедно што америчка економија извлачи корист од санкција које смо ми увели руским фирмама. Политика Немачке је превише оријентисана на интересе САД“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*