Немачки медији: Америка гомила тенкове на руској граници, спремају се за рат! (ВИДЕО)

0

„Бундесдојче цајтунг“ упозорава да САД у Немачкој „искрцавају тенкове за рат против Русије“. Наоружање ће ка руским границама бити транспортовано у 900 вагона, чија укупна дужина износи 14 километара, наводи представник команде Бундесвера у федералној покрајини Брандербург.

У немачку луку Бремерхафен пристижу бродови који превозе војну технику америчке војске за потребе НАТО-а на источним границима Русије.

У луци Бремерхафен пуном паром теку припреме за пребацивање Треће бригаде Четврте пешадијске дивизије САД према границама Русије.

Током целе недеље на исток ће свакодневно бити упућиване три композиције са војном техником. Пребацивање ових снага гура Европу у нови круг раста напетости са Русијом, упозорава посланик Бундестага и члан парламентарног Kомитета за питања одбране Александар Ној.

Он тврди да Влада у Берлину покушава да Немачку претвори у платформу за размештање америчких и НАТО снага, усмерених против Русије.

Ној позива званични Берлин да ускрати Вашингтону коришћење немачке територије за транспорт војних снага.

Медији извештавају да су многи немачки политичари незадовољни због пребацивања америчких тенкова у Немачку.

Премијер савезне покрајине Бранденбург Дитмар Воидке критикује планове о размештању батаљона НАТО-а у источној Европи.

Пребацивање америчких тенкова у немачку луку Бремархафен изазвало је негодовање и потпредседника партије Левице Тобиса Флигера.

Он сматра да чланице НАТО-а провоцирају нову трку у наоружању и компликују односе са Русијом.

Пентагон: Балтик је насмрт преплашен од Путина

Специјалне снаге америчке војске распоређене су на граници Балтика и Русије као део „подршке и одбране од евентуалне агресије“, пише „Њујорк тајмс“. Неколико десетина специјалаца распоређено је као помоћ војскама Литваније, Летоније и Естоније, чланицама НАТО алијансе.

Овај потез омогућава америчкој војсци да подробније посматра маневре руске армије. Генерал Рејмонд Томас, шеф Специалних операција у Пентагону, рекао је за „Њујорк тајмс“ да су балтичке земље „очајно тражиле америчку помоћ у одвраћању потенцијалне руске агресије“.

– Насмрт су престрављени од Руса. Веома су искрени по том питању – рекао је Томас.

 

 

 

 

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*