Ненад Чанак: Србија је талац шпијунских игара Русије!

0

Лидер ЛСВ Ненад Чанак наставио је данас са антируском хистеријом, уз оцену да су изјаве портпаролке руског Министарства спољних послова Руске Федерација Марије Захарове да је руско-српски центар у Нишу само хуманитарног карактера и да су апсурдне и непојмљиве оптужбе да се ради шпијунској бази Русије „веома неубедљив покушај да се објасни карактер ове базе на југу наше државе“

– ЛСВ већ дуго упозорава на негативне последице фунцкионисања ове обавештајне испоставе Русије у Србији, али нечињење наших власти омогућава представницима ове стране државе да и даље спроводе веома сумњиве активности – казао је Чанак, не нудећи, по обичају, никакве доказе за своје тврдње.
Чанак је даље истакао да , наводно, догађаји у Црној Гори и Македонији, јасно указују на разгранатост шпијунске мреже Руске федерација у нашем региону.
– Неозбиљан приступ овом проблему Србију може коштати веома много. Томислав Николић је на челу Националног савета за сарадњу са Русијом и Kином, те ЛСВ тражи да се државни органи Србије изјасне о Николићевим поступцима који веома штете интересима наше земље. Србија је независна држава и будућа чланица Европске уније, а не губерније Марије Захарове или Владимира Путина – рекао је Чанак и додао:
– Очекујемо реакцију новоизабраног председника Србије Александра Вучића и мандатарке за састав нове Владе Ане Бранабић. Непатриотска политика Томислава Николића мора бити осуђена. У суротном, Србија ће остати талац шпијунских игара Русије.
Подсетимо и да се у кампањи за недавне председничке изборе у Чанак изјаснио да је за признавање тзв. државе Kосово и за улазак Србије у НАТО пакт, који је пре 18 година извршио агресију на Србију, после које је део државе, Kосово и Метохија, постао део окупиране територије, којим управљају ратни злочинци Харадинај и Тачи.

 

 

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*