НЕНАД ЈЕЗДИЋ: СРБИЈУ ЋЕ НА НОГЕ ПОДИЋИ СЕЉАK И РАДНИ ЧОВЕK!

0

Ненад Јездић, српски глумац који је пре много година одлучио да из града побегне на село и тамо почне да се бави пољопривредом, једном приликом рекао је да је увек отворенији за теже и комплексније ствари које од њега захтевају напор и одрицање.

С тим у вези, сав напор који улаже у своје имање у околини Ваљева допринео је томе да буде и бољи човек, бољи родитељ, бољи мушкарац и свакако бољи домаћин.

Јездић се ове теме дотакао и гостујући код Ивана Ивановића, када је причајући о пољопривреди и емљи у Србији упутио јаку поруку свима онима који живе у овој земљи.

„Најгора је земља која се не обрађује. Најлошија је земља која се не обрађује. А, верујте ми, ми овде толико имамо дивне земље. Ми имамо толико обрадиве земље у Шумадији, у западној Србији, јужној Србији… Kада бих нека власт био, када бих нека финансиска моћ био озбиљан бих пројекат направио оживљавања села. Озбиљан пројекат – почео је Јездић.

„Не причам у празно. Тачно да се види који је просек година људи који хоће да остану на селу, шта им је потребно од државе, шта је њихова земља, да ли су спремни да им својим иметком гарантују то што треба да добију од државе – и да крену! Али да, како буду часни пољопривредници, да буду часни и мужеви, да буду часни очеви, да буду часни домаћини. Село је остало без домаћина, или имаш једног домаћина. Kад немаш домаћина на селу, немаш пример, немаш узор, немаш на кога да се угледаш да ли из поноса или из зависти. Немаш ништа кад немаш домаћина, немаш породицу, село зараста у трње, у коров, ито је озбиљан проблем, поред наталитета. Ово јесте шоу-програм, опрости ми, али озбиљне ствари морамо да урадимо да бисмо опстали као народ и да бисмо имали барјак испод ког ћемо стати. Та земља је наш барјак. Србија је наш барјак! Сака та ораница, свака та утрина, свака та необрађена земља – то је барјак, у који терба да гледамо и који треба да се завиори у оном свом сјају“, рекао је Јездић.

Иван Ивановић није проговорио ни реч док је Јездић говорио, а на крају му је кратко поручио следеће:

„Шта год сад да кажем покварићу, тако да нећу ништа да кажем. Хоћу само да те замолим да наставиш да будеш такав какав си, и да наставиш да делиш своје таленте, своју креативност, са свима нама. Чак и онда кад не заслужујемо.

ricochetspecial.com

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*