Ненад Поповић: Амерички напад – кршење међународног права

0

Председник Српске народне партије Ненад Поповић сматра да напад САД на сиријску базу представља кршење међународног права и подсетио да је и Србија искусила бомбардовање с циљем смене власти или окупирања територије

Поповић је у саопштењу достављеном Тањугу осудио нападе које су САД, како каже, предузеле против једне суверене и слободне државе као што је Сирија.

– Тај напад је најгрубље кршење међународног права јер нити га је одобрио СБ УН нити га је тражила Влада Сирије. Истичем да бомбардовање независних држава да би се променила власт или окупирала територија је нешто што смо и ми у Србији доживели када смо исто бомбардовани месецима од стране НАТО пакта 1999 – каже Поповић.

Према његовим речима, уочавају се подударности које служе као разлози за бомбардовање.

– У Србији је то био измишљени злочин над албанским цивилима у селу Рачак на Kосову, а да никада није доказано да су то Срби учинили – каже Поповић, додајући да је тек касније након бомбардовања утврђено да се радило о албанским терористима који су погинули у борби са снагама безбедности Србије.

– Зато је сада потребно да УН и друге међународне институције непристрасно истраже и утврде ко је одговоран за страдање цивила од хемијског наоружања у Сирији да би се коначно прекинуло са двоструким стандардима и неистинама у овако осетљивим питањима светске безбедности – закључио је он.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*