Ненад Поповић: Лажна држава Косово је изграђена на костима српске деце, и Западу јасно да је то пропао пројекат!

0

Гостујући у емисији „Седмица“ Радио Београда 1, министар за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић, дотакао се и проблема Косова.

Ево шта је том приликом рекао:

„Ја дубоко верујем да је једино могуће решење, за Косово и Метохију, суштинска највиша могућа аутономија у оквиру Републике Србије. То решење, које би било вероватно највећа могућа аутономија која данас постоји негде на свету, али поновићу, у оквиру Устава Републике Србије и у оквиру Резолуције 1244 СБУН као једином међународно валидном документу што се питања тиче Косова.То решење гарантује мир, дугорочан мир. Свако друго решење не гарантује мир. Сваким другим решењем ће неко други бити незадовољан. Мислим да и Албанци, од почетне идеје, коју су им промовисали неки њихови западни партнери, да ће добити независност за своју лажну државу веома брзо, су сада практично схватили да су истерани на чистац. Нити су добили државу, они су лажна држава, нити их признаје већина земаља у свету, нити су чланица Уједнињених Нација. И неће никада бити чланица УН. Србија никада неће дозволити, никада, нема те владе, парламента, председника, који ће пристати да Косово буде независно или да Косово буде чланица УН. Наравно, сви разумемо, да не можемо да се вратимо на ситуацију до 1999. године, али са друге стране не можемо да дозволимо да Косово буде чланица УН. У оквиру суштинске аутономије, сигуран сам, постоји огроман простор, само треба бити креативан и треба имати жељу да се договара. Србија је спремна на дијалог, спремни смо на компромис, али такође Србија не сме да буде понижена, поновићу још једном, постоји могућност за најширу и највећу могућу аутономију која данас постоји у свету, која би и Албанцима на Косову, гарантовала мир, али гарантовала и економску будућност.
Често кажу: „Али Албанци неће са нама.“ Они ако неће, шта да радимо, имаће лажну државу, коју нико није признао, признало тамо неких 90 земаља, и добро и шта, шта имају од тога? Живе и даље најсиромашније. То је најсиромашнији део Европе. Ето имају неку лажну државу, живели су боље док су били са Србијом заједно, 100 пута су боље живели.
Ко данас живи добро на Косову?
Криминалци, највећи бандити који постоје, који су данас на челу те лажне творевине, која је направљена на лешевима српских беба, српских војника, српских жена, на трговини људских органа. Шта је то Косово ова лажна држава данас?

Ево гледају ови њихови патрони, ови који су им помогли у стварању ове лажне државе, и шта имају да виде?
Центар криминала у Европи, центар трговине наркотицима у Европи, центар трговине људским органима, повезани су са радикалним исламистичким групама. Тако да од те лажне државе нема ништа. Зато сад притискају Србију, зато притискају председника и Владу, да се ми сагласимо са тиме да они постану чланица УН јер је њихов пројекат пропао.

Наравно сваки компромис је могућ, ми смо спремни на компромисе и на разговоре, и ту је будућност. Верујем у нову генерацију младих Албанаца, који су свесни да им је боље да имају здраву изванредну државу. Косово је богато природним ресурсима, економски може да се развије изванредно. Срби и Албанци заједно могу да живе, као што су живели вековима.

Ми на западу имамо и пријатеље. Пет земаља ЕУ није признало Косово. Нису то мале земље. Када се рађала та идеја пре 20, 30 година, а поготово када су прогласили независно Косово, и многе западне земље које су тад то помагале сада имају проблем како да оправдају потрошене милијарде евра да би створили неку лажну творевину, а од те лажне творевине нема ништа и даље је центар криминала и корупције. И они заиста имају проблем како то да објасне својим грађанима и имаће га све више.

Мења се ситуација и у Италији, долазе неки нови људи, који боље разумеју питање Косова, него што су га разумеле претходне Владе. Мењаће се и у другим земаљама. Треба бити активан али и стрпљив, ако Албанци неће да разговарају, не морају, ми морамо увек да будемо спремни за дијалог. То ћутање Брисела је исто једна порука, да још увек у неким европским земљама постоје људи који се залажу за стварање ове лажне државе и да ћемо ми имати један тежак пут да одбранимо своју независност и свој територијални интегритет али не треба се предавати. Треба да молимо, тражимо, да се боримо, за сваки центиметар своје територије али највише за Косово.“

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*