Ненад Поповић: Влада да формира радно тело за заштиту Срба у Црној Гори!

0

Београд, 26. октобар 2016 – Позивам Владу Републике Србије да хитно формира специјално радно тело које би се бавило заштитом права Срба у Црној Гори који су данас најугроженија етничка заједница у Европи.

Задатак тог радног тела би био да интернационализује питање грубог кршења права и слобода српског народа у Црној Гори, као и да координише акције Владе Републике Србије и свих њених институција у правцу одбране интереса и права српске заједнице у Црној Гори.

Криминални режим Мила Ђукановића спроводи идентитетски геноцид и правно и физичко насиље над Србима у Црној Гори. Репресивним методама које нису виђене у Европи у 21. веку, режим у Подгорици гуши права Срба на слободно изражавање, забрањује српски језик и ћирилично писмо и спроводи најтеже насиље над Српском православном црквом, коју непризнати црногорски црквени званичници, по налогу Ђукановићевог режима, оптужују да је терористичка организација. Питам се каква би била реакција међународне заједнице када би неко у Београду било коју верску заједницу оптужио за тероризам.

Иако српски народ у Црној Гори чини више од трећине тамошњег становништва, он је потпуно национално и политички обесправљен, његов уставно-правни статус је непризнат, док се српски политички лидери хапсе, а њихове породице излажу најгорим видовима претњи и застрашивања.

Крајње је време да званични Београд престане да игра улогу незаинтересованог посматрача догађаја у Црној Гори, већ да испуни своју уставну обавезу и предузме енергичне кораке како би се српски народ у Црној Гори заштитио од идентитетског и физичког прогона који над њим спроводи режим Мила Ђукановића.

СНП

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*