Ненад Поповић: „Влада Србије да раскине Бриселски споразум“

0

Председник СНП Ненад Поповић, чија је странка чланица владајуће коалиције, позвао је Владу Србије да раскине Бриселски споразум.

Он је такође позвао Владу Србије и да покрене широку дипломатску иницијативу да се питање Kосова и Метохије изузме из надлежности ЕУ и врати у надлежност Савета безбедности јер тамо Србија, како сматра, има принципијелну подршку Русије и Kине.

У саопштењу се наводи да је Поповић оценио да се ситуација на геополитичкој мапи света мења и да „коначно иде на руку Србији“.

„Победа Доналда Трампа на председничким изборима у Америци, Брегзит у Великој Британији, као и најава нових референдума у европским државама које желе да напусте ЕУ, уз истовремено економско и војно јачање Русије, указују да се геополитичке прилике у свету мењају у корист националних интереса Србије“, рекао је Поповић.

Он је нагласио да „никада нису били слабији они који су подржавали терористе и трговце органима и заговарали независност лажне државе Kосово“.

„Србија више не сме да трпи понижења Брисела и албанских терориста, већ треба да раскине Бриселски споразум који се све време примењује на штету српских националних интереса. Сада је историјски тренутак за то и тај тренутак као држава и народ морамо да искористимо“, оценио је Поповић.

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*