Nenad Uzelac: Đilasova koalicija izmišlja „toplu vodu“ o bezbednosti u školama!

0

Predstavnik koalicije okupljene oko Dragana Đilasa iz Narodne stranke Vuka Jeremića, Nikola Jovanović, na svom tviter profilu objavio je da će u slučaju da njegova koalicija pobedi na sledećim beogradskim izborima bezbednost dece u školama biti njihov imperativ navodeći da će uraditi sledeće stvari: uvođenje policajca i medicinara u svaku školu, obavezan video nadzor povezan sa policijom, specijalnu zonu oko škole koju pozornici naziru i da će sprečiti spregu huligana i kriminalaca sa vlašću.

Istine radi, dovoljno je samo malo istražiti i videti da je u poslednjih par godina nove beogradske vlasti po pitanju bezbednosti dece u školama urađeno dosta toga, mnogo više nego što je to uradila nekadašnja vlast Dragana Đilasa. Monitoring centri postoje u opštinama Rakovica, Voždovac, Grocka, Palilula, Barajevo, Savski venac, Obrenovac, Zemun, Čukarica, Lazarevac itd itd. U 237 škola Beograda postoji video nadzor, a u odnosu na vreme vlasti Dragana Đilasa veći je i broj policajaca koji paze na škole. Najvažnije, na kraju, jeste da je u školama uveden i predmet o bezbednosti kojim se deca u školama edukuju kako da se zaštite i paze na sebe.

Zašto Đilasova koalicija predlaže ono što je većinom već uradila trenutna vlast? Ovde je učinjena dvostruka manipulacija sa ciljem uticaja na neobaveštene birače. S jedne strane, očigledno igraju na neznanje određenog dela naroda koji nije upućen u sva dešavanja, a deca su najvažniji deo društva, te se ovakvim manipulativnim igrokazima pokušava uticati na sentiment običnih ljudi. S druge strane, iz ovih predloga izvlači se zaključak da naša deca danas nisu bezbedna čime se svesno stvara strah kod građana. Ovakva vrsta manipulacije sentimentom i osećanjima građana, kao i stvaranje straha kod građana da njihova deca nisu bezbedna, pripadna je samo onima koji su više od decenije vodili Grad Beograd, a ni deo onoga za šta se sada zalažu nisu uradili. Jer, postavlja se logično pitanje: „demokrate“, zašto sve to što sada zastupate niste uradili kada ste bili na vlasti?

Iz poslednjeg pitanja, ipak, vidi se da koalicija okupljena oko Dragana Đilasa posredno priznaje da sve za šta se sada zalaže nije uradila dok je bila na vlasti. Koji je onda razlog da im se opet da poverenje?

Nenad Uzelac

Vidovdan

POSTAVI ODGOVOR

*