Ненад Узелац: Шта нам је донео референдум и шта после њега

0

Српска је изгласала

Као што сам рекао: СИМБОЛИКА овог референдума је најбитнија. Та симболика говори кроз уста српскога народа: први пут после рата одлучили смо да судбину узмемо у своје руке и покажемо да и ми имамо право на демократију и на сопствени избор да живимо сопствени начин живота по сопственој вољи и по сопственим правилима. Овај референдум Србима је дао храброст да кажу Сарајеву и Западу: доста је било двадесетогодишњег терора.

Бакир прети Додику да ће завршити као Садам, Гадафи и Милошевић. Дакле, Бакир индиректно прети ратом. Срби су референдумом показали да, у случају да се десе ове претње Бакира, БиХ ће завршити као Украјина – Крим матици. Гледајући шта се дешава у свету, а и на Балкану, уверен сам и срећан да ће наше генерације доживети да Дрина не буде граница. Само морамо бити стрпљиви. Даље, не очекујте од Београда честитку за референдум, јер би се Београд у том случају открио да је све време прећутно подржавао референдум и није хтео да га спречи, као што је Бакир рекао да само Београд може да га спречи. А Београд то није урадио. Они који нападају ову тактичност не желе да разумеју да се политика не води отвореним картама. Београд не ћути, јер хоће да нема Српске, Београд ћути да би штета по српски народ била мања, да оштрице Запада не би јаче секле. Не очекујте честитке референдуму од било кога: победа српскога народа је већ у томе што је уопште одржан.

republika-srpska-srbija_660x330

Још једна победа је у чврстој и отвореној подршци Русије која ту и такву подршку сме да да, за разлику од Србије. Српска, Србија и Русија су добро одиграле овај пут, заједнички, паметно. Запад прети изолацијом Додика и добро је ако ће то бити највећа штета, а била би још већа да су сви играли отворених карата. Сада треба издржати нападе који следе и у томе народ треба да буде уз Додика. У времену окупације на заносите се демократијом, економијом и другим стварима: нама је потребна слобода, јер без слободе нема ни демократије ни економије. Не зааносимо се одмах рефереднумом о независности: спајање Српске и Србије биће могуће када Русија на Балкану буде могла да контролише и усмерава процесе, до тада не смемо сами.

Живела Српска и срећно нам било!

Извор: Фејсбук профил Ненад Узелац

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*