Ненад Узелац: Шта то наши и руски политичари знају што ми не знамо?

0
Ненад Узелац

СРБИЈА И РУСИ ИЗМЕЂУ ВУЧИЋА И ДОС-а

Милош Јовановић, могући кандидат за председника ДСС:
„И та опозиција која се прави, да нема слободе медија овде, сви се слажемо, претпостављам, да је то небулозна прича, да је то притисак на Александра Вучића и на Владу Србије, што мене радује, јер ми показује да можда иде у добром правцу за који ја сумњам да иде, али то су неки елементи…“
Милош Јовановић се у српској јавности води као један частан и добар патриота. Да ли он зна нешто што ми не знамо па уноси „провучићевску“ промену у политику ДСС-а?

1287976750551d14cba01f8437942669_v4_big

Ненад Поповић ових дана изјављује да Српска има апсолутну подршку Русије око референдума и да ће у предстојећих месец дана да се деси много ствари у корист српско-руских односа. Поред тога, да му је обећано стварање институција којима ће се српско-руска сарадња институционализовати и развити.
Шта то Ненад Поповић зна што ми не знамо?
Када се створила паткица као, по први пут у последњих 16 година, атлантска идеја која почиње улицом да се бори за своје циљеве, а до сада је искоришћавала на улици националисте, Марија Захарова, портпарол МИП Русије, и Сергеј Железњак оштро су наступили против паткице рекавши да је то покушај обојене револуције против легално изабране власти и тако су између Вучића и паткице стали на прву страну.

Ненад Узелац и Константин Косачов
Ненад Узелац и Константин Косачов

Прошле године у Москви имао сам разговор са једним руским дипломатом, пријатељем, о политичкој ситуацији у Србији. Отворен и срдачан разговор. У једном тренутку сам био упитан шта мислим о Вучићу и да ли је прозападни човек. Као из топа одговорио сам да јесте, да испуњава све налоге Запада. Разговор се наставио у неком слободном ходу, да би се дошло до мог политичког ангажмана, где сам ја рекао да ме то не занима неки наредни период, да не видим себе у томе тренутно и онда сам поставио питање и да се активирам где да идем када је национална опција разбијена, а волео бих да је видим уједињену. Добио сам одговор: у тренутној политичкој ситуацији, да сам на твом месту ушао бих у СНС. Одговорим одмах да та прозападна политика није моја политика.

Међутим, временом сам схватио скривену поруку те изјаве: не иди главом кроз зид против Вучића, јер имате много веће зло на другој страни. И да, слажем се, за мене су ДОСманлије, паткица, Радуле и остале атлантске структуре најгоре. Србија је у ситуацији да бира између два зла, а национална опција нема снагу да победи оба и преузме власт, те се мора паметно.

Да ли Милош Јовановић нешто зна? Не знам.
Да ли Ненад Поповић нешто зна? Претпостављам.
Да ли Руси, Захарова и Железњак нешто знају? Сигурно.
Да ли смо у тешкој ситуацији? Јесмо.
Да ли треба да идемо главом кроз зид? Не.
Да ли ће се развијати српско-руска сарадња? Да.
Време је суптилности и целофана ради опстанка Србије.
П.С. И молим да се разликује објашњење избора између два зла, којег и Руси праве, од некаквог правдања и осталих сличних ствари. Почнимо да не гледамо црно бело.
Зашто ово пишем? Зато што бринем због зла које споља и изнутра изједа Србију и српски народ.

Извор Фејсбук профил Ненада Узелца

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*