НЕОБЈАВЉЕНИ СНИМАК: Махмуљин знао да су муџахедини заробљавали и мучили Србе (видео)

0

Телевизија Републике Српске у посједу је необјављеног снимак на којем командант Трећег корпуса тзв. Армије РБиХ Сакиб Махмуљин, након окупације Возуће, постројава муџахедине. Из снимка је видљиво и да је знао да ова екстремна јединица држи српске заробљенике. Разговарали су о бројним темама, али не и томе како треба поступати са заробљеним Србима.

На снимку се виде Махмуљин и Алија Изетбеговић испред постројених јединица које Изетбеговић поздравља на арапском језику и муџахедини који отпоздрављају.

Иако их је Алија Изетбеговић видио постројене, командант Трећег корпуса тзв. Армије РБиХ Сакиб Махмуљин, у рапорту је додатно потврдио да су у нападу на Возућу учествовали муџахедини. Потврдио је да су дејствовали унутар јединица којима је командовао.

– То су Први маневарски батаљон из Зенице, 372. ослободилачка бригада из Тешња, Седма муслиманска, Специјални диверзантски одред, комплетна 329. која је била овдје, Трећи маневарски и Одред Ел муџахид – наводи Махмуљин.

На снимку командант муџахедина Изетбеговића и Махмуљина информише да су заробили српског борца, то јест четника, како га ословљава. Изетбеговић и Махмуљин нису упозорили како треба поступати са заробљеницима, прешли су на тему досељавања Сребреничана у Возућу.

Махмуљин није реаговао ни кад је писмено обавијештен да су муџахедини од војне полиције отели 60 српских заробљеника и да их муче. То пред Судом БиХ тврде бошњачки официри који су слали извјештаје. А, како судије третирају ове исказе најбоље говори питање свједоцима имају ли повратницу, то јест писани доказ да је њима надређени Махмуљин примио те извјештаје.

РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*