Неочекиван заокрет: Јанковић не може на председничке изборе!

0

Због прекида у раду Скупштине Србије на дневни ред није дошло потврђивање оставке заштитника грађана Саше Јанковића.

Поводом спекулација да он не може да буде председнички кандидат јер му није потврђена оставка у парламенту, председница Скупштине Србије Маја Гојковић је рекла да је “на Јанковићу да размишља о политичким потезима које вуче”.

Она је подсетила да је на данашњој седници Јанковићева оставка увршћена по хитном поступку у дневни ред, а на питање да ли може да буде кандидат јер се о томе није расправљало, каже, да није размишљала о томе.

– На мени је само да поступам по Уставу и закону у оквиру надлежности које имам. Јанковић је дао оставку, данас смо то уврстили по хитном поступку у дневни ред – рекла је Гојковић.

Она је поручила да је на њему да размишља о политичким потезима које повлачи, али и да Јанковић већ дуго није заштитник грађана, тако да, каже, овај формални чин не треба да га спречи да ради оно што ради већ две године.

Јанковић је 7. фебруара поднео оставку на функцију заштитника грађана.

Kоментар

Јанковић је све време калкулисао када ће поднети оставку и водио предизборну кампању злоупотребљавајући независну функцију омбудсмана. Да је поднео оставку док је Скупштина заседала, његова оставка била би констатована и тада би несметано могао да се бави политиком.

 

 

 

Танјуг, Телепромптер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*