Непотизам: Мило Ђукановић „средио“ посао сину!

Блажо Ђукановић, син црногорског премијера сувласник фирме "ББ солар" добио је концесију да гради мале хидроелектране на водотоку Бистрица у Колашину.

0

Блажо Ђукановић, син црногорског премијера сувласник фирме „ББ солар“ добио је концесију да гради мале хидроелектране на водотоку Бистрица у Колашину.

Концесију је добио захваљујући одлуци Владе Црне Горе, преносе Вечерње новости.

Одлуку у име државе потписује Мило Ђукановић, а уговор о концесији министар економије Владимир Каварић. Тако ће „ББ солар“ добити концесију на 30 година у оквиру које за годину дана мора завршити послове пројектовања, а за још две изградити хидроцентрале.

Ова фирма поднела је Министарству одрживог развоја захтев за издавање урбанистичко-техничких услова за изградњу мале хидроелектране Бистрица и то пет месеци пошто је то министарство одбило да им испоштује захтев за градњу мале ХЕ Слатина на истом водотоку код Колашина, на катастарским парцелама које су у власништву породице Дуловић.

Као разлог тада је речено да није урађено хидролошко истраживање и да је за издавање дозволе потребна израда локалне студије. Сада су све нејасноће очигледно превазиђене, па ће за коју годину Колашинци моћи да добијају струју са мале хидроцентрале Бистрица, али и да је плате.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*