„Nepoznati mladići” rasturili u Novom Sadu izložbu Pokreta za preokret o pet godina Vučićeve vlasti

0

BACILI U SMEĆE NEKOLIKO IZLOŽENIH FOTOGRAFIJA I PLAKATA, A OSTATAK ODNELI U GRADSKU KUĆU

UZ PROVOKACIJE nepoznatih mladića, u centru Novog Sada je protekla izložba o vlasti koalicije Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije, koju je pod nazivom „Pet godina propadanja” priredio Pokret za preokret.

Na Trgu slobode i u Zmaj Jovinoj ulici, nekoliko mladića, koji su se predstavili kao „građani Novog Sada”, prišli su i bacili u smeće nekoliko izloženih fotografija i plakata, nazvavši ih “smećem”, a organizatorima su poručili da “prljaju grad, kao što su deset godina zagađivali i Srbiju”.

Jedna osoba je ubrzo sakupila ostale izložene fotografije i plakate i odnela ih u Gradsku kuću.

Predsednik Pokreta za preokret, Janko Veselinović je izjavio da je to “provokacija” i “uništavanje” izložbe što je prijavljeno policiji, a biće podneta krivična prijava.

„Danas su ovde došli nasilnici i uništili nam ono što smo postavili, a u lice nam rekli da su to uradili namerno i da im ne možemo ništa, te da su oni ti koji zavode red u Novom Sadu. To je sistem vrlo sličan fašizmu”, rekao je Veselinović.

Slično se dogodilo i tokom prve takve nedavne izložbe u Beogradu, kada su uništena 32 eksponata, a Pokret je uz video-snimak podneo krivičnu prijavu, a policija se nije oglasila.

Veselinović je kazao da su tokom pet godina vladavine Aleksandra Vučića, Novi Sad i Vojvodina „potonuli duboko”, da se „čerupaju javni resursi” i “uništava većina slobodnih medija”, navodeći primer Radio-Televizije Vojvodine.

    Beta

POSTAVI ODGOVOR

*