NEVEROVATNO: Francuska legalizuje pedofiliju

0

Francuski političari, nije šala, hoće da legalizuju pedofiliju snižavajući „godine saglasja za prvi polni odnos“ na 13. Sve se događa posle silovanja dve jedanastegodišnje devojčice od dvojice odraslih (više nego punoletnih) muškaraca.

Francuska agencija  Associated Press prenosi da su francuski zakonodavci pripremili zakon koji snižava „uzrast saglanosti na prvi polni odnos na 13 godina starosti“. Ministar pravde Franucke Nikol Belube, ovo smatra normalnim.

Javno mnjenje Francuske, posle nastupa ministarke Belube na radiostanici RTL, gde je i izjavila da je 13 godina, starost koja je prihvatljiva za zakonodavce, jednostavno je „buknulo“ od nezadovoljstva. Pored ovoga, ministarka je izjavila da sudije (sudovi) moraju imati mogućnost da samostlano ocenjuju sitaciju da li je dete spremno za polne odnose.

Trenutno Francuska nema zakon na osnovu koga bi kažnjavala pedofile. Ipak, u Francuskoj je do sada važilo pravilo da je prag „saglasnosti za prvi polni odnos 15 godina starosti“, a ako se dogodio ranije to je smatrano silovanjem. Seks sa decom ispod 15 godina starosti, bez nasilja, kažnjavao se zatvorom do pet godina ili novačnom kaznom od 75 000 evra.

Sva rasprava započeta je posle oslobađajuće presude sudova (muškarcu starosti 30 godina koji je imao polni odnos sa devojčicom od 11 godina i muškarcu starosti 28 godina, koji je takođe imao polni odnos sa devojčicom iste starosti), da nije bilo silovanja već su devojčice dobrovoljno pristale na odnos.

U Velikoj Britaniji „prihvatljiva starost mladih za saglasnost na polni odnos su 16 godina“, dok deca od 13 godina imaju dodatnu pravnu zaštitu, koja smatra svaki polni odnos u tom urastu silovanjem. U SAD godine saglasnosti za polni odnos su od 16 do 18 godina (u zavisnosti od države). U Nemačkoj i Portugaliji godine saglanosti su 14.

Ujedinjene nacije u poslednje vreme su učestale sa apelima na članice da zaštite decu od preranog stupanja u seksualne odnose (a 13 godina je upravo prerano), te ako francski političari i usvoje novi zakon doći će pod udar Interpola, koji bi imao obavezu da istraži delatnost svih francuskih političara koji budu glasali za pomenuti zakon, jer će to značiti u bukvalnom smislu legalizaciju pedofilije i dečje pornografije.

 

 

IZVOR: Centar akademske reči

POSTAVI ODGOVOR

*