Нико нема што Србија имаде: Топ 5 Николићевих бисера у Санкт Петербургу!

0

Председник Србије Томислав Николић налази се у вишедневној туристичкој посети Санкт Петербургу.

Он је током своје туристичке посете именовао Путиновог милијардера са двојним финско-руским држављанством за почасног конзула Србије у Санкт Петербургу, отворио је некакву изложбу и потписаће неколико споразума између руских и српских факултета.

Николићева посета Русији више је него бесмислена, будући да се неће састати са руским државним врхом. Kрајње је понижавајуће да председник једне државе да у Русији борави у својству туристе, а не председника.

Ово је пет глупих изјава Томислава Николића током посете другом највећем руском граду.

1. Ратом би да врати Kосово

Николић је рекао да је време да се сазна шта Брисел мисли о отимању имовине, додавши да је на западу, у свету либералног капитализма који је и Србија прихватила, својина неприкосновена и да се “чак и ратови воде када неко жели да отме територију или имовину и својину неке државе”.

2. Још једном најавио рат са Kосовом

“Тренутно смо на најнижој могућој лествици односа зато што је кренуо напад приштинске администрације на нашу имовину на Kосову и Метохији. И то може да се заврши договором, али може да се заврши и јако лоше јер смо ми спремни да одговоримо на сваки начин.”

3. Са Kарићем са пио кафу у Москви, па шта

“Састао сам се са Богољубом Kарићем за време војне параде у Москви, састао бих се опет и не мислим да сам ишта крив. Попио сам кафу с њим, као што бих попио са свима вама.”

Човек је тада био на потерници коју је расписала држава чији је Николић председник!

4. Председник Србије заљубљен у председника туђе државе

“Велики визионар који својим грађанима обезбеђује лепшу и мирнију будућност данас је ослонац за многе недовољно јаке народе угрожене силом и најважнији ослонац у борби против великог светског зла – тероризма.”

Путин никога не брани од тероризма, већ гледа само геополитичке интересе своје земље. Путин у Сирији штити диктаторски режим Башара Ал Асада. Није бомбардовао терористичке групе, већ сиријске побуњенике који желе Асада да склоне с власти.

5. Милијардера именовао за почасног конзула

Николић је за почасног конзула Србије у Санкт Петербургу именовао Генадија Тимченка, руског милијардера, Путиновог доброг пријатеља и човека који живи у Швајцерској и има двојно финско-руско држављанство.

Налази се на црној листи САД и ЕУ.

“Велико ми је задовољство што сте прихватили да будете почасни конзул наше земље, сигуран сам да се нећете покајати.”

 

 

Телепромтер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*