Nikola Kojo: Ponosan sam što živim časno

0

Deca možda nisu emotivniji od nas, ali su pametniji * Sigurno da strahujem, kao i svi * Uloga roditelja je najveća i najodgovornija uloga u životu *

Skoro četiri decenije prisutan je u svetu glume, a Nikola Kojo s ponosom kaže da je njegova najvažnija životna uloga oca. On se trudi da svojim ćerkama utka moralna načela, ali je svestan da današnju decu treba osluškivati, i raditi sa njima, rekao je za Blic.

„S decom je s godinama sve teže i teže, ali u principu im se treba prilagođavati jer su oni sigurno pametniji od nas. Rastu brže, sazrevaju brže, sve im je sažvakano. Možda nisu emotivniji od nas, ali su pametniji“, kaže Nikola Kojo.

Otac je tri ćerke – Ane i bliznakinja kojima nikada nije želeo da otkrije imena, a na pitanje da li strahuje zbog vremena u kojem danas raste omladina, kaže:

„Sigurno da strahujem, kao i svi, od neke neizvesnosti koju nosi ovaj kapitalizam u kojima neki stare, a neki rastu. Generalno teška su vremena, tako da čovek zaista ima puno razloga za brigu. S druge strane, treba se radovati životu, treba decu učiti da se ne plaše ničega, a sve mi se više čini da i odrasle treba učiti da se ne plaše ničega.

Nikola priznaje da je uloga roditelja najzahtevnija.

„Tačna je ona stara izreka: Što veća deca, veći problemi. To je najveća i najodgovornija uloga u životu. Čovek jednostavno u toj bezuslovnoj ljubavi mora da voli i poštuje decu više od sebe. To je nekako prirodno“, smatra Kojo.

Na pitanje na šta je ponosan u životu, Kojo bez razmišljanja kaže:

„Na časno življenje. To mi je najvažnije i želim da taj talas prenesem na svoju decu i na tuđu ako imam uticaja“.

 

 

Nedeljnik

POSTAVI ODGOVOR

*