Никола Петровић: КАКО СУ СРБИ НАДМУДРИЛИ НАТО И ЦИА

0

Бомбардовање Србије требало је почети у зиму 1998. Када нема вегетације, нити места за скривање српске војске и ПВО. Све је већ било договорено за напад, док амерички шпијуни у Србији нису дојавили да Срби изгледа имају С-300.

У српским новинама, објављена је слика српских храбрих официра на платформи С-300 како чувају небо. Скупише се сви могући стручњаци да провере да ли је слика фотомонтажа, али су сви потврдили да је слика аутентична.

Збуњени амерички и НАТО генерали обустављају операцију “Савезничка сила“ и креће потрага за системом. Даноноћно, пуна три месеца су извиђали, шпијуни су шпартали, распитивали се и никако нису могли ништа да нађу, да би се на крају установило да је слика блеф! Напад је покренут, али дотле је шума већ била зелена, па су српски губици знатно смањени.

Шта се догодило? Препредени Срби су знали да морају одложити напад до пролећа, управо из истих разлога због којих су непријатељи желели да га покрену у зиму. Тако су српски официри послали српске униформе руским новинарима, који су преко својих веза набавили специјалне пропуснице, фотографисали се и Србима послали слике, које су Срби избацили у разне новине, тобоже приказујући само војску, С-300 нико није ни помињао. С-300 је онако случајно упао у кадар. Фотографија јесте била аутентична, само што су у српским униформама били Руси, а не Срби. Једна од најдивнијих обмана тог рата.

Никола Петровић, Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*