Никола Петровић: ОСУЂЕН НА ВЕЧНИ ЖИВОТ!

0

 

“Српски војник и српски во треба да добију заједнички споменик на Теразијама! После рата, иста им је судбина отприлике.“
Живојин Мишић

Генерално гледано, тако баш и јесте. Но, не може се исто рећи за генерала Ратка Младића. Наравно, он не живи у заслуженој слави, али земаљско је за малена царство. Пресудили му неправедни и о правди толико.

Ипак, прекасно. Генерал је свој задатак извршио до краја и извршио га је часно, како српском витезу и хероју приличи. Ухапшен је као стар, болестан и ван дужности. А, како би другачије једног хероја и могли ухватити црви који су га ловили, који се и данас својом срамотом поносе?

Пресудом је исписан мит. А на српском народу лежи морална дужност да га одржи, као и сваки пре њега.
Генерал Ратко Младић, Обилић је новог доба и то ће несумњиво и остати. Сваки прави Србин то зна, сваки прави Србин ће то говорити свом детету, а овај свом и тако даље.

Осврнуо бих се, само још овај пут и на црве. Како политичке, тако и на оне још јадније, по друштвеним мрежама и у самом народу. Политички црви носиће своју срамоту, већ је носе, жигосани издајом и презиром сопственог народа. Они још беднији црви, велики “мислиоци“, толерантна говеда, пацифисти и разна друга стока међ’ народом – ко су они уопште? Нико и ништа! За њих једва да ико зна, њихове речи нестаће за два дана, а Раткове никад, попут горе наведених Мишићевих, као и многих других. Док црви буду гмизали у заборав, легенда о Ратку ће расти и укоренити се у генерацији која га заслужује јер ми га заслужили нисмо.

Ратко ће живети онда кад њих буду заборавили сви. Република ће остати, док ће црве црви јести. Такви јесу бедни, иритантни, али и толико јадни да се на њих више не треба освртати јер су неважни. Генерал је створио Републику која стоји и данас. Они стварају речи које ће ветар однети још вечерас. Чему онда поређење? То је увреда за генерала.

Напослетку, Хад је можда добио још једног осуђеника за мало времена, док су Срби, захваљујући том осуђенику добили Републику Српску за дуго времена, а још једног славног хероја за вечност.

Време ће показати ко је данас изгубио.
Живела Србија, живео Ратко Младић!

Никола Петровић, Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*