Nikolić: Hrvatska ne želi dobre odnose sa Srbijom

  0

  Izvinjenje predsednice Hrvatske roditeljima čijoj je deci podelila čokoladice iz Srbije je jasan znak da ta država ne želi dobre odnose sa Srbijom, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

  „Onda padaju u vodu i sve priče o prijateljstvu i tek možemo da očekujemo neprijatnosti od Hrvatske ako su im problem čokoladice“, rekao je Nikolić za Kurir.

  On je dodao da zemlje koje su u ratu, ratuju tako što ne kupuju proizvode druge strane, a da on nije čuo „da nam je Hrvatska objavila rat“.

  Nikolić je za Kurir rekao da mu nikakav problem ne bi bio da on deli hrvatske proizvode.

  “Naravno da mi ne bi bio problem da dajem deci hrvatske čokoladice. Kolinda tek treba da odraste! Onda padaju u vodu i sve priče o prijateljstvu i tek možemo da očekujemo neprijatnosti od Hrvata ako su im problem čokoladice”, rekao je Nikolić, dodajući da se i njemu verovatno desilo da je delio hrvatske proizvode.

  “Ipak, tome nisam pridavao nikakav značaj. U mojoj kući ima hrvatskih proizvoda, ali i slovenačkih. Države koje su u ratu tako ratuju, a ja nisam čuo da nam je Hrvatska objavila rat. A tako se ponašaju”, ocenio je predsednik Srbije i naglasio: “Ja uopšte ne gledam čiji je proizvod kad nešto kupujem, bitno je da mi se nešto svidi. A kako da mi bude problem kad je Todorić ušao u Srbiju i kupio sve – i ulje i sve živo. Pa šta da radimo, da prestanemo da jedemo?”

  Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je deci vojnika u Dubrovniku podelila „Pionir“ čokolodice, što je izazvalo negodovanje u javnosti u Hrvatskoj, nakon čega se predsednica izvinila.

  Danas

  POSTAVI ODGOVOR

  *