Nikolić i Ilić osnivaju novu stranku

0

Tomislav Nikolić je odlučio da se kandiduje za još jedan mandat. Pored toga, prema izvorima bliskim Predsedniku, na terenu radi na osnivanju nove opozicione stranke koja će se zvati Izvorni SNS ili Napred Srbijo.

Postoji mogućnost da nekoliko poslanika u Skupštini Srbije iz redova SNS priđe Tomislavu Nikoliću i da osnuju poslanički klub. Tomislav Nikolić nije dobio za svoju kandidaturu podršku SNS a ni mesto premijera koje je tražio u slučaju da se Vučić kandiduje za predsednika Srbije u ime SNS.

Spekuliše se iz izvora bliskih Nikoliću da su u toku pregovori o eventualnoj podršci Vučiću na predsedničkim izborima. No kako za sada stvari stoje mali su izgledi da Nikolić podrži Vučića jer su njegovi zahtevi za mesto premijera i predsednika SNS po mišljenju Vučića ali i vrha SNS preterani i nerealni.

Tomislav Nikolić stoga, kao aktuelni predsednik, nastoji da još za svog mandata osnuje stranku od nezadovoljnog dela  SNS-a ali i drugih političara poput Velimira Ilića koji već nastupa kao neformalni portparol predsednika Nikolića.

vidovdan.org

POSTAVI ODGOVOR

*