Николић наглашава да нема више уступака Приштини, влада Србије упозорила Брисел због отимања „Трепче“

Ово што раде Албанци на Косову са "Трепчом" и "Телекомом" је отимачина, узурпација. На то не можемо да пристанемо, изјавио је председник Србије Томислав Николић.

0

Николић сматра да је дотакнута „црвена линија“, због чега властима у Приштини, али и Европској унији треба послати јасну поруку.

„Већ смо доста тога уступили Албанцима на Косову. Негде мора да се постави граница. Зато не смемо да правимо уступке ни када је реч о продаји ‘Трепче’ нити када је реч о имовини ‘Телекома'“, рекао је председник Србије за „Блиц“ од уторка.

Николић наглашава да Србија не треба да пристаје на условљавања, „ако Брисел то заиста поставља као услов за наставак преговора“.

Влада Србије послала је писмо у Брисел у коме су објашњене све штетне последице одлуке покрајинског парламента у вези са „Трепчом“, пише „Политика“

То је први корак који је направљен у оквиру коришћења свих правних, политичких средстава и демократских, парламентарних и ванпарламентарних метода борбе, да би Србије заштитила своју имовину на Косову, наводи Политика.

Седница Владе Србије, на којој се очекује да државни врх заузме став о поступању државе у случају „Трепче“ и Споразума о телекомуникацијама, биће одржана у уторак у 11 сати, после чега ће се премијер Александар Вучић обратити новинарима.

Премијер Вучић је одржао низ консултација са надлежним министрима и службама поводом проблема насталих у вези са Споразумом о телекомуникацијама на Косову и Метохији и отимања комбината „Трепча“.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*