Nikolić: Novinari se sprdaju sa mnom, stiče se utisak da sam seljak!

0

“Nekako mi palo da odgovorim sa “not jet”. Razgovarao sam sa Korejcem pre toga, ostao trag od engleskog, pa sam ga baš iskoristio”.

Tako je predsednik Srbije Tomislav Nikolić objasnio zašto je na pitanje novinara da li će se kandidovati za još jedan mandat, odgovorio sa “not jet”.

Kaže da se iza njegovog odgovora “not jet” ne krije skrivena poruka.

– Toliko mi je bio važan odgovor na to pitanje da sam im rekao “not jet”. Uopšte nisam u fazonu da razmišljam o predsedničkim izborima, istakao je Nikolić.

On je dodao da je možda bolje što je odgovor dao na engleskom, pošto “engleski Srbi tumače svako na svoj način”.

– Možda bi me oni i na srpskom tumačili, ne bojte se. Ni moj srpski im nije dovoljno jasan i svako ga tumači na svoj način, izjavio je predsednik Srbije.

Na pitanje zašto toliko ljudi ima predrasude sa njegovim znanjem engleskog jezika, Nikolić odgovara da je to zato što se “šire takve predrasude”, kao i da to čine “ti novinari koji se danas sprdaju”.

Na konstataciju da nije reč samo o novinarima, već i o građanima na društevnim mrežama, predsednik je upitao ko su ti ljudi, da li su analitičari?

– A ko im je rekao da sam ja seljak, da ne znam engleski, da se ne služim jezikom. Treba stvoriti utisak da je predsednik Srbije seljak i da je to za republiku nezamislivo i ponižavajuće, zaključio je Nikolić.

 

 

 

Kurir

POSTAVI ODGOVOR

*