Николић писао Вучићу, тражио да буде на челу Владе и СНС

0

Н1 је дошао до потврде да је актуелни председник Томислав Николић послао у уторак писмо премијеру и председнику СНС Александру Вучићу у ком је од њега затражио да му додели место лидера СНС и председника Владе Србије у замену за подршку на изборима.

Саветница председника Станислава Пак изјавила је за Спутњик да Николиц́ очекује да ц́е са Вучиц́ем постиц́и договор који је у интересу Србије и да не жели никакве поделе.

„Грађани очекују јединство и слогу, и једностране одлуке штете читавој Србији. Снага поверења грађана га обавезује да настави активно да учествује у извршној власти“, изјавила је Пак. Свако друго решење, према њеним речима, било би лоше пре свега за Вучиц́а, а потом и за читаву Србију.

Пак је оценила да је вест о Николићевој кандидатури искоришц́ена да га појединци „сврстају уз непријатеље Србије и непријатеље Вучиц́а и СНС“, и додала да ”њих двојицу нико не може да посвађа“.

Истакла је и да ће се Николић први пут огласити тек после постигнутог договора са Александром Вучиц́ем.

Подсетимо, како Н1 незванично сазнаје, Николић је одлуку да се поново кандидује и на предстојећим председничким изборима, донео у среду.

Председништво СНС је дан раније, у среду око 17 сати, одлучило, једногласно, да кандидат те странке буде њем лидер – Александар Вучић.

Уочи те седнице, Николић је рекао да је све договорено, као и да – уколико кандидат СНС буде Вучић – он неће ући у трку за председника.

 

 

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*