Nikolić pisao Vučiću, tražio da bude na čelu Vlade i SNS

0

N1 je došao do potvrde da je aktuelni predsednik Tomislav Nikolić poslao u utorak pismo premijeru i predsedniku SNS Aleksandru Vučiću u kom je od njega zatražio da mu dodeli mesto lidera SNS i predsednika Vlade Srbije u zamenu za podršku na izborima.

Savetnica predsednika Stanislava Pak izjavila je za Sputnjik da Nikolić očekuje da će sa Vučićem postići dogovor koji je u interesu Srbije i da ne želi nikakve podele.

„Građani očekuju jedinstvo i slogu, i jednostrane odluke štete čitavoj Srbiji. Snaga poverenja građana ga obavezuje da nastavi aktivno da učestvuje u izvršnoj vlasti“, izjavila je Pak. Svako drugo rešenje, prema njenim rečima, bilo bi loše pre svega za Vučića, a potom i za čitavu Srbiju.

Pak je ocenila da je vest o Nikolićevoj kandidaturi iskorišćena da ga pojedinci „svrstaju uz neprijatelje Srbije i neprijatelje Vučića i SNS“, i dodala da ”njih dvojicu niko ne može da posvađa“.

Istakla je i da će se Nikolić prvi put oglasiti tek posle postignutog dogovora sa Aleksandrom Vučićem.

Podsetimo, kako N1 nezvanično saznaje, Nikolić je odluku da se ponovo kandiduje i na predstojećim predsedničkim izborima, doneo u sredu.

Predsedništvo SNS je dan ranije, u sredu oko 17 sati, odlučilo, jednoglasno, da kandidat te stranke bude njem lider – Aleksandar Vučić.

Uoči te sednice, Nikolić je rekao da je sve dogovoreno, kao i da – ukoliko kandidat SNS bude Vučić – on neće ući u trku za predsednika.

 

 

 

Sputnik

POSTAVI ODGOVOR

*