Nikolić Tačiju: „Kukavice, oko kuće ti je ograda od tri metra!“

0

U jednom momentu u Briselu je došlo do žestoke rasprave između Tomislava Nikolića i Hašima Tačija, ekskluzivno otkriva

– Premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić su Hašimu Tačiju i Isi Mustafi rekli da zaborave na to da će Srbija priznati Kosovo. Na tome se nisu zaustavili, već su im jasno stavili do znanja da nema ništa ni od preuzimanja severa – objašjava naš izvor i dodaje da je albanskoj strani rečeno da prestane sa ucenama i uslovljavanjima.

– Ucene ne funkcionišu kada je u pitanju Srbija, to su im jasno predočili Vučić i Nikolić – navodi naš izvor, dodajući da je atmosfera na sastanku bila napeta.

– Predsednik Kosova Hašim Tači bunio se zbog potpornog zida uz reku Ibar u severnoj Mitrovici, ali mu je predsednik Srbije zapušio usta. „Smeta ti ograda od 80 centimetara, a oko svoje kuće si stavio ogradu od tri metra“. odbrusio je Nikolić Tačiju, na šta je ovaj zaćutao – navodi naš izvor.

Premijer Vučić juče je tražio od visoke predstavnice EU Federike Mogerini da javno reaguje i osudi neprofesionalno i neodgovorno ponašanje albanske strane, a ako se to ne dogodi, to će biti jasan znak da Albanci ne žele nikakav razgovor, već da žele po svaku cenu da ugroze krhki mir i stabilnost.

Premijer Vučić je nakon razgovora izjavio da je sa visokom delegacijom iz Prištine, a uz podršku EU, dogovoreno da se nastavi serija dijaloga na visokom nivou, kao i da se „spusti lopta” u izjavama zvaničnika. On je nakon sastanka kazao da je razgovor bio izrazito težak i da su određene stvari postignute kroz otvoren razgovor o stvarima u kojima su stavovi izrazito suprotni.

– Ovo je bio dobar korak. Uvek sam govorio da su razgovori lekoviti i da mnogo znače, čak i kada ne donesu neki novi sporazum ili sprovođenje sprorazuma. I takav razgovor je dobar jer time štitimo ljude na terenu bilo da su Srbi ili Albanci – kazao je Vučić i konstatovao da to pokazuje i da smo u stanju da razumemo štetu koju jedni drugima možemo da nanesemo i koja je nepotrebna.

 

 

 

Alo

POSTAVI ODGOVOR

*