Николићу пензија од 95.000 динара

Николићу пензија од 95.000 динара

0

Бивши председник добио решење из ПИО фонда којим је одређен месечни износ

БИВШИ председник Србије Томислав Николић од 1. јуна је и званично у пензији. Тада му је, према сазнањима „Новости“, из Фонда за пензијско-инвалидско осигурање уручено решење по којем ће некадашњи шеф државе месечно примати 95.000 динара.

Како смо сазнали, његова основна пензија је 82.000 динара, а 13.000 је разлика до пуне плате председника Републике која му припада по закону.

Николић је захтев за одлазак у старосну пензију поднео 31. маја, истог дана када је на Андрићевом венцу предао дужност свом наследнику Александру Вучићу. Према одредбама Закона о председнику Републике, Николићу припадају бенефиције и по истеку мандата. Тако је тим актом прописано да има право на канцеларију, саветника и секретара, обезбеђење, службени аутомобил, статус почасног председника и дипломатски пасош…

Истовремено, Николић је ангажован као председник Националног савета за сарадњу са Руском Федерацијом и Народном Републиком Кином, који ће после формирања нове владе добити новац за рад. Некадашњи председник тврди да ће сва пријатељства и везе које је стекао док је био на челу државе искористити у најбољем интересу Србије.

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*