НИН да плати Стефановићу 300.000 динара

0

Министар полиције Небојша Стефановић добио је тужбу коју је поднео против НИН-а, због текста „Небојша Стефановић, главни фантом из Савамале“, сазнаје Н1.

НИН треба да плати казну од 300.000 динара нематеријалне штете због повреде части и угледа, и то са каматом од 29. новембра када је пресуда донета, потврдио је за Н1 Милан Ћулибрк, главни и одговорни уредник НИН-а.

Суђење по тужби министра унутрашњих послова Србије против недељника НИН почело је и завршено је 29. новембра у Вишем суду у Београду.

Тада је најављено да ће пресуда бити објављена до Нове године.

Стефановић је тужио новинарку НИН-а Сандру Петрушић, главног уредника тог листа Милана Ћулибрка и НИН доо, због текста објављеног 16. јуна ове године, који је био и на насловној страни тог недељника.

Министар је на суђењу рекао да си му повређени професионални углед и част, док су Сандра Петрушић и Милан Ћулибрк рекли да ниједном речју у тексту нису тврдили да је Стефановић рушио објекте у Херцеговачкој улици у Београду, већ су говорили о његовој политичкој одговорности као персонификацији првог човека полиције.

Улога медија је да указује на проблеме које треба решити, рекао је Ћулибрк. Према његовим речима, НИН би текст из јуна, због којег га је Стефановић тужио, могао у потпуности да понови јер се ни после седам месеци није одмакло у решавању случаја Савамала, што су страховали да ће се десити кад је текст објављен.

 

 

 

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*