НИШТА ОД СРПСКОГ ПОМИРЕЊА У СРЕБРЕНИЦИ СДС бојкотовао састанак у Бањалуци

0

Председник РС Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем, док представници СДС инису дошли на састанак.
Додик је истакао након састанка да га је изненадила вест о прекомпозицији већине у Сребреници,, али је поручио да ће скупштинска већина у овој локалној заједници бити рехабилитована.

Додик је истакао да партије окупљене око СНСД тренутно имају десет одборника, али да ће бити пронађен и једанаести. Он је подсетио да је скупштинска већина изгубљена јер је одборник СРС Милорад Станојевић затражио немогуће ствари које му нису могле бити испуњене, након чега је напустио скупштинску већину.

Додик је рекао да је СДС у тој локалној заједници помаже странци СДА да се врати на политичку сцену, односно да су неодговорни појединци дозволили да дође до прекомпозиције.

Он је рекао да је данашњи састанак иницирао председник Општинског одбора СДС Момчило Цвјетиновић, који се на крају није ни појавио.

Он је подсетио да је Ћамил Дураковић доживео пораз на локалним изборима, а сада се, казао је Додик, СДС труди да поново врати СДА у политику.

– Неодговорни појединци и СДС су крив за ово. Ово је штетно за Сребреницу. Овај састанак је тражио шеф ОО СДС, а данас није дошао у Бањалуку. Злоупотребљен сам, али се не љутим. Све ово говори да је СДС дефинитивно везан за СДА и њима су важниј односи са СДА него интереси Срба – казао је Додик.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић истакао је да је на прошлој скупштини дошло до неправилнсоти, смењени су сви функционери, одбори, директори јавних установа.

– Желимо да одржимо у Сребреници јединство када су у питању српске политичке партије. Немамо СНСД који броји пет одборника. Старт је био добар, имали смо стабилну већину која је била састављена од Срба и Бошњака, али све је то пољуљано и из познатих и из непознатих разлога. Овакво деловање неће допринети стабилизацији – истакао је Грујичић, преноси Аваз.ба.

Цвијетиновић: Нисам дошао на састанак због обавеза

Председник Општинског одбора СДС у Сребреници Момчило Цвјетиновић рекао је да је СДС добио позив за данашњи састанак код председника Републике Српске Милорада Додика у Бањалуци у вези са стањем у Сребреници, али да нису могли да се одазову због обавеза.

– Председник СДС Вукота Говедарица имао је раније планиране обавезе, а ја сам морао да присуствујем данашњем наставку седнице сребреничког парламента да би он имао кворум и могао доносити одлуке – појаснио је Цвјетиновић.

Он је оценио да је српско јединство нарушено након избора и формирања власти у овој општини.

– До незадовољства је дошло због ангажовања компромитованог Деснице Радивојевића за саветника начелника општине и пријема још неких особа у кабинет начелника, те страначког запошљавања у неке фирме, па и у оне које имају вишак радника – нагласио је Цвјетиновић.

Он је навео да се председник локалног СНСД Радомир Павловић „оглушио“ о све договоре које су постигли у предизборној кампањи приликом давања подршке српском кандидату из СНСД Младену Грујичићу за начелника општине, као и договоре приликом конституисања власти након локалних избора.
Цвјетиновић каже да је СНСД препустио место секретара Скупштине општине Бошњацима, као и још нека директорска места, а да потпуно игнорише српске странке и њихове кадрове, што је довело до незадовољства и формирања нове скупштинске већине без одборника СНСД.

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*