Ноћ музеја широм Србије

0

Ноћ музеја, 15. по реду, почела је у 17 часова и траје до 1 сат иза поноћи, у 47 градова и места Србије, 62 локације у Београду и више од 500 различитих садржаја, саопштили су организатори.

Најразноврснији програм очекује посетиоце у Београду, где ће на више од 60 локација своја врата отворити бројни музеји, галерије и културне институције.

Са посебном пажњом осмишљена је и Дечја тура како би за најмлађи посетиоци на занимљив начин ушетали у свет културе и уметности, кеже се у саопштењу.

Локације су груписане у седам градских зона и осам различитих тематских тура, како би сви посетиоци могли на што једноставнији начин да се снађу кроз овогодишњу Ноћ музеја и да у зависности од својих афинитета уживају у богатом програму.

Посебно је осмишљен и сервис Моја стаза који посетиоцима омогућава осмишљавање јединствених тура са одабраним садржајима.

Ноћ музеја, која се одржава под покровитељством Делегације Европске уније у Србији, представља јединствен културни спектакл у више од 120 градова широм света, међу којима је од 2005. године и Београд.

Погледајте шта су о овогодишњој манифестацији рекли посетиоци:

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*